Ga naar hoofdinhoud

Delta Electronics lanceert nieuwe VP3000 frequentieregelaar voor HVAC- en pompsector

De nieuwe VP3000 frequentieregelaars van Delta worden geleverd met een reeks geïntegreerde veiligheidsfuncties (foto: Paul Quaedvlieg)

Delta Electronics toonde op de Hannover Messe haar nieuwe open-loop frequentieregelaar VP3000. De VP3000 is speciaal ontworpen voor een efficiënte aandrijving van ventilator-, pomp- en compressortoepassingen. De nieuwe frequentieregelaar-serie biedt uitstekende prestaties en stabiliteit met ondersteuning voor inductiemotoren, permanente magneetmotoren en synchrone reluctantiemotoren van 0,75 tot 630 kW.

De nieuwe VP3000 frequentieregelaars van Delta worden geleverd met een reeks geïntegreerde veiligheidsfuncties. Safe torque off (STO) SIL3, het hoogste veiligheidsniveau dat geldt voor machinesystemen. Ingebouwde EMC-filters zorgen voor elektromagnetische compatibiliteit tot C2/C3. De frequentieregelaar is bestand tegen vocht en stof met coating 3C3.

Door het gebruik van filmcap-topologie ter vervanging van traditionele elektrolytische condensatoren kon Delta ook de harmonische vervorming van de aandrijving verlagen tot 35%, ver onder de EN 61000-3-2 norm die een totale harmonische vervorming (THDi) van minder dan 48% voorschrijft.

Energiebesparende en gebruiksvriendelijke functies

In vergelijking met de algemene motoraandrijving maakt de hogere vermogensdichtheid van de VP3000 een gemiddeld 23% lager kastvolume mogelijk. In sommige gevallen kan het volume zelfs met 55% worden verminderd. Op de modellen met hoog vermogen kunnen ook duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloermodules worden gemonteerd, waardoor de ruimte beter wordt benut en de montage wordt vereenvoudigd voor een eenvoudigere en snellere werking.

De nieuwe VP3000 frequentieregelaars zijn uitermate geschikt voor aandrijvingen in de HVAC- en vloeistofsector (foto: Paul Quaedvlieg)

HVAC en watersector

Apparatuur in de HVAC-sector en water/waste water sector profiteren van de geavanceerde functies van de nieuwe frequentieregelaar. De nieuwe regelaar heeft ook een voorspellende onderhoudsfunctie voor belangrijke onderdelen, die gebruikers helpt bij het vooraf plannen van onderhoud om de stabiele werking van aandrijvingen te garanderen.

Hoogste standaard en lage harmonische vervorming

“Machinebouwers zijn voor hun aandrijvingen op zoek naar een hoog rendement om energie en CO2 te verminderen, een lagere harmonische vervorming en gebruiksvriendelijke functies. Door een grotere vermogensdichtheid van gemiddeld 23% minder kastvolume en een lage harmonische vervorming van maximaal 35% THDi te bieden, voldoet de VP3000 aan de regelgeving in Europa, het Midden-Oosten en Azië”, aldus Landers Yeh, Product Manager, Industrial Automation Business Group, Delta Electronics EMEA regio. “We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe frequentieregelaar concurrerend zal zijn in de markt.”

Ook interessant: Nieuw duurzaam pand voor Delta Electronics op de Automotive Campus

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven