Ga naar hoofdinhoud

Testbank voor Deense elektronicastudenten

Voor projecten zijn elektronische testbanken beschikbaar met Leroy-Somer motoren en Control Techniques frequentieregelaars (foto's: Nidec).

De Syddansk Universitet (Universiteit van Zuid-Denemarken), met hoofdvestiging in Odense, geeft jonge studenten de kans om te werken aan de ontwikkeling van toekomstige groene technologie in een creatieve studieomgeving met moderne onderwijsfaciliteiten en toegewijde docenten. De ingenieurs in spé krijgen les in elektronica waarbij ze worden uitgedaagd met een testbank die wordt aangedreven door elektromotoren en frequentieregelaars van Nidec.

Het gebruik van hightech technologieën in de vorm van bestaande industriële apparatuur en geavanceerde elektronische technieken is een belangrijk onderdeel van het onderwijs en de opleiding van de toekomstige elektronicaspecialisten in Denemarken.

Als onderdeel van de onderwijsprojecten krijgen de studenten toegang tot verschillende geavanceerde elektronische testbanken. Deze bieden hen inzicht in het hanteren, testen en onderzoeken van verschillende combinaties van industriële elektronische apparatuur. De studenten wordt geleerd om onder realistische omstandigheden koppel, snelheid, belasting, etc. te testen.

Hightech elektromotoren

Op de testbanken worden verschillende opstellingen gecombineerd van geavanceerde frequentieregelaars en hightech elektromotoren. Dit biedt de flexibiliteit om een brede verscheidenheid aan elektronische apparatuur te testen. Deze testbanken maken gebruik van Nidec Leroy-Somer motoren (servomotoren, LSMV en IMfinity inductiebereik) en Control Techniques Unidrive M600/M700 frequentieregelaars.

Elk semester bevat de opleiding tot elektronica-ingenieur projectwerk over een actueel onderwerp, zoals het ontwerpen van de elektronische besturing van een elektrische kartmotor. Gedurende het project werken de studenten aan het ontwerp van frequentieregelaars, de programmering, modulatie en simulatie van de regelaars en het ontwerp van elektronische hardware.

Kart en testbank

Nidec SDU kart en testbank
De studenten krijgen de beschikking over een echte kart met een elektromotor en een bijbehorende testbank met regelaars en elektromotoren.

In het kader van het project krijgen de studenten de beschikking over een echte kart met een elektromotor en een bijbehorende testbank met programmeerbare regelaars en elektromotoren. Al met al levert het realistische project nuttige kennis en intuïtief inzicht in de besturing van elektromotoren, die tevens kan worden gebruikt in combinatie met variabele overbrengingen voor elektrische auto’s, robots, enz.

Eén reactie op “Testbank voor Deense elektronicastudenten

  • Goed initiatief. Heeft veel voordelen, onder andere het gat in de markt te vullen van de grote tekortkoming aan techneuten. Hiernaast kunnen wij jongeren stimuleren om techniek te studeren op hoog niveau. Dit moeten wij ook in Nederland doen in plaats van buitenlandse immigranten naar Nederland halen en veel voordelen aan hun schenken. Wij moeten investeren in eigen mensen. Dit noem ik pas duurzaam. Zonde hè.

Reacties zijn uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven