Ga naar hoofdinhoud

Decommissioning hydrauliek Pile Gripper Frame van Bilfinger

De levering bevatte onder meer een containerized Hydraulic Power Unit en diverse andere componenten (foto: Doedijns),

DGI Doedijns, specialist in het ontwerpen van hydraulische oplossingen, heeft in 2015 het complete hydraulische systeem voor een Pile Gripper Frame geleverd aan Bilfinger Marine & Offshore Systems. Na de installatie en commissioning is het systeem gebruikt om 72 windturbine funderingen te plaatsen voor de Sandbank Offshore Wind Farm in de Duitse Noordzee.

Begin 2016 is de installatie van deze funderingen succesvol afgerond en DGI Doedijns is geselecteerd voor de decommissioning van het complete hydraulische systeem. De levering bevatte een containerized Hydraulic Power Unit, control manifolds, E-besturing met een Radio Remote Control systeem met touchscreen, sensoren, hydraulische cilinders (tot 450 mm diameter), hydraulische motoren met planetaire tandwielkasten, 2 x 20 tons lieren, leidingwerk inclusief het spoelen ervan en de complete commissioning en installatie van het systeem.

Bilfinger heeft DGI Doedijns deze opdracht gegeven met dankzij de bewezen staat van dienst in het leveren van geavanceerde hydraulische systemen. Voorgaande project referenties waren doorslaggevend voor dit nieuwe Pile Gripper project, waar DGI Doedijns de speciaal ontworpen hydraulische besturingssoftware heeft ontwikkeld en geïmplementeerd.

Krappe deadline

Oscar Bik, Manager Offshore Hydraulics bij DGI Doedijns legt uit: “De offshore wind industrie is een veeleisende industrie, die vaak korte levertijden vergt. Dit project was geen uitzondering en we zijn blij dat we dit systeem binnen de korte levertijd konden realiseren. Omdat wij over een eigen in-house software en elektrische afdeling beschikken gaf ons de mogelijkheid om efficiënt te werken en een betrouwbare oplossing te leveren, zelfs binnen deze krappe deadline. Dit bewijst dat de klant tevreden is met de samenwerking en prestaties en DGI Doedijns de uitvoering van het complete project toevertrouwd, van concept ontwerp tot aan de decommissioning.”

15.6290-Doedijns middelburg

DGI Doedijns is een onderdeel van DGI (Doedijns Group International), een specialist in hydraulische engineering en productie. Voor iedere situatie waarin hydraulische engineering en elektrische besturingssystemen nodig zijn, kan dit bedrijf oplossingen leveren met een hoge kwaliteit. Ook kan men grote, complexe projecten gezamenlijk uitvoeren en indien gewenst zelfs het complete project management oppakken. Andere DGI leden zijn Sypack, Koppen & Lethem, Wilmax en Logan industries met wereldwijde kantoorlocaties in alle grote maritieme knooppunten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven