Ga naar hoofdinhoud

Decentrale installatieoplossing voor mobiele machines

xtremeDB van Murrelektronik is een modulair systeem voor elektrische installaties in mobiele machines. (foto's: Murrelektronik)

Met xtremeDB introduceert Murrelektronik een nieuw modulair systeem voor de installatietechniek binnen mobiele machines, zoals oogstmachines, strooiwagens, brandweerauto’s of asfalteermachines. Dankzij deze moderne installatieoplossing en kunnen de uitdagingen in IO-installaties gemakkelijk gepareerd worden.

Nog altijd werken bouwers van mobiele machines met klemmenkasten en omvangrijke kabelbomen. Daarbij lopen zij in de ontwikkeling en bij reparaties tegen de grenzen van dergelijke oplossingen aan, onder meer doordat steeds meer elektronica in machines wordt geïntegreerd. Kabelbomen worden kwetsbaar, dik en onhandelbaar.

Robuuste installatieoplossing

Hier biedt xtremeDB de oplossing. De maatwerkoplossing bestaat uit veldbusmodules, passieve verdelers en voorgemonteerde connectoren. Deze zijn afgestemd op de toepassingen van de klant en zijn uitvoerig getest. In de praktijk in de VS, waar xtremeDB al langer beschikbaar is, blijkt de oplossing robuust, duurzaam en betrouwbaar te zijn. Dit geldt ook in de meest extreme omstandigheden, waar weer, modder, agressieve media, stof, kou en zout inwerken op het systeem. Doordat alle onderdelen van het compacte systeem ontworpen zijn om met elkaar samen te werken, kunnen uitdagingen in de IO-installatie van mobiele machines, adequaat worden opgelost.

Murrelektronik xtremeDB 1
Het Murrelektronik xtremeDB 1 systeem is specifiek bedoeld voor de mobiele markt en kan hiertoe communiceren via CAN en J1939.

In de klemmenkast zorgt xtremeDB voor een aanzienlijke ruimtebesparing, want behalve de mobiele besturing en de extra ingangs- en uitgangsmodules wordt ook de klemmenstrook vervangen. Signalen worden niet meer individueel en omslachtig ‘in de doos’ bedraad, maar eenvoudig en efficiënt decentraal in de machine geïnstalleerd. Dat maakt het ook gemakkelijk naderhand nieuwe functionaliteiten toe te voegen zonder dat de kabelboom aangepast hoeft te worden. Nieuwe wensen zijn dus efficiënt te realiseren.

Compleet en geïntegreerd aanbod

xtremeDB biedt alle componenten die nodig zijn voor een decentrale installatieoplossing. Niet alleen actieve IO-modules die alle signaaltypes aankunnen (digitaal, analoog, radiografisch…) maar ook passieve modules en alle voorgemonteerde kabels om deze te verbinden. Deze kabelsets besparen niet alleen tijd bij installatie en probleemanalyse. Ze zorgen er dankzij hun robuustheid en ondoordringbaarheid ook voor dat mobiele machines onder extreme omstandigheden blijven functioneren. Met deze kabels voldoen de actieve en passieve IO-modules aan de eisen van IP65, IP66K, IP67, IP68 en IP69K.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven