Ga naar hoofdinhoud

Decentrale aandrijving voor intralogistiek

De SEW-Eurodrive Movifit Compact is speciaal ontwikkeld voor de intralogistiek (foto: SEW-Eurodrive).

SEW-Eurodrive breidt het spectrum decentrale aandrijfoplossingen uit met een speciaal voor de intralogistiek ontworpen eenheid, de Movifit Compact. De nieuwe regelaar is bewust afgestemd op de vereiste functionaliteiten en eigenschappen voor deze toepassing. De consequente integratie van energiedistributie met moderne en betrouwbare snelle aansluittechniek maakt korte installatietijden mogelijk en vermindert de investeringskosten voor intern transport installaties.

De Movifit compact is een aanvulling op het portfolio van SEW-Eurodrive in het onderste functiebereik. De vermogensmodules zijn leverbaar als frequentieomvormer tot 1,5 kW en als motorstarter met instelbare aanlooptijd tot 4 kW respectievelijk 2 x 2,2 kW. De behuizing is voorzien van steekbare aansluittechniek, zodat engineering, installatie en met name de inbedrijfname met behulp van de MotionStudio software eenvoudig zijn.

Voor optimale toepassing in de intralogistiek werd een op kosten geoptimaliseerd Energiebus-contact voor installatie in het veld geïntegreerd. De communicatie vindt plaats over AS-Interface of gestandaardiseerde binaire signalen. Het optioneel verkrijgbare EMC-filter maakt toepassing van de aandrijving in een EMC-gevoelige omgeving mogelijk.

Voor intralogistiek

De Movifit compact is er in acht varianten, alle met dezelfde behuizing en afmetingen. In combinatie met AS-Interface kunnen aanvullend op de aandrijffunctie twee sensoren worden aangesloten. Deze worden zonder extra kosten via de AS-Interface master bij de besturing van de installatie aangemeld en hun signalen kunnen daar worden verwerkt.

Alle apparaten zijn voorzien van een interface voor lokale service. Dit maakt een eenvoudige aansluiting via in de handel verkrijgbare PC’s of via het intuïtieve handbedieningsapparaat voor parametrering en lokale bediening van de decentrale aandrijving mogelijk.

Een ander voordeel van de Movifit compact is de optie van een ingebouwde hoofdschakelaar. Daarmee ontstaat een compacte eenheid in een kleine ruimte die tijdens inbedrijfname of onderhoudswerkzaamheden is los te koppelen van de netvoeding.

Het ontwerp en de uitvoering van de Movifit compact voldoen aan de eisen van UL, EAC, RCM en de relevante Europese normen. Daarmee is het apparaat een geschikte oplossing voor motorreductoren tot 4 kW voor de kernapplicaties in de intralogistiek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven