Ga naar hoofdinhoud

Japanse order voor de Monopile Gripper van Huisman

Huisman heeft van TOA Corporation en Obayashi in Japan opdracht gekregen voor de levering van een state-of-the-art Monopile Gripper (foto: Huisman)

Huisman heeft van TOA Corporation en Obayashi in Japan opdracht gekregen voor de levering van een state-of-the-art Monopile Gripper. De grijper stelt TOA en Obayashi in staat om monopiles te tillen en te installeren zonder gebruik te maken van een aparte ophoogbak, waardoor de veiligheid en efficiëntie van de werkzaamheden aan boord worden verbeterd.

De Huisman Monopile Gripper is de eerste in zijn soort die in Japan wordt gebruikt. De grijper wordt geïnstalleerd op het Self Elevating Platform (SEP) van TOA en Obayashi, dat is uitgerust met een 1.250 mt Huisman Pedestal Mounted Crane. Dit materieel van Huisman zal een belangrijke rol spelen in de overgang van Japan naar een duurzame toekomst.

Monopile Gripper

De grijper zal monopiles met een diameter tot 8 m kunnen hanteren, waardoor de capaciteit van de SEP volledig wordt benut. Huisman heeft speciale aandacht besteed aan het optimaliseren van het upending proces, waarbij de gripper en de besturingssoftware van de kraan met elkaar communiceren om ervoor te zorgen dat het systeem – als geheel – binnen zijn grenzen opereert.

Versnelling energietransitie

Timon Ligterink, Commercial Director Asia-Pacific bij Huisman: “We zijn zeer vereerd met de toekenning van ons allereerste monopile gripper contract in Japan. Deze order is het resultaat van onze jarenlange samenwerking met TOA Corporation en Obayashi. Samen met de door Huisman gebouwde kraan, zal de grijper het veilig omhoog brengen en installeren van monopiles in Japanse wateren mogelijk maken, wat de energietransitie in het land zal versnellen. Wij danken TOA Corporation en Obayashi voor hun blijvende vertrouwen in Huisman en kijken uit naar de succesvolle ontwikkeling van deze grijper samen.”

Ook interessant: Huisman krijgt opdracht van Heerema voor Motion Compensated Pile Gripper

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven