Ga naar hoofdinhoud

Datamodem met webvisualisatie

Vires biedt met de mbSpider van MB Connect Line een programmeerbaar datamodem met alarmfunctie en webvisualisatie. Het modem is geschikt voor zowel het verzamelen van gebruiksdata als voor het bewaken van installaties en objecten. Zo biedt het de mogelijkheid voor het registreren van tellerstanden, meetwaarden, logische toestanden en analoge waarden.

De koppeling aan randapparatuur is mogelijk via een omschakelbare RS 232/485-interface, een Ethernet poort, digitale en analoge ingangen en een relaisuitgang. Het inlezen van de data en de signaalvoorverwerking zijn via een scripttaal vrij te programmeren.

De gebruiker kan tevens vastleggen welke berichten en alarmmeldingen via SMS of e-mail moeten worden verstuurd zodra bepaalde grenswaarden worden overschreven. Daarbij zijn alle geregistreerde data op een lokale USB-stick op te slaan of op een FTP-server over te dragen.

Webvisualisatie
Door middel van de geïntegreerde webvisualisatie kan de gebruiker op elk moment via smartphone of tablet-PC de actuele status van de waarden opvragen. De mbSPIDER apparatuur is – afhankelijk van de variant – middels Ethernet of GPRS via het Internet te verbinden met het tele onderhoudsportaal mbConnect24.

De dienst mbWeb2.go van het portaal biedt vervolgens een veilige en barrièrevrije toegang voor mobiele eindapparatuur. Een app of een speciale client zijn overbodig aangezien een inlog en een wachtwoord voldoende zijn.

Tot slot is de webvisualisatie volledig conform klantenwens te parametreren; bijvoorbeeld speciaal voor operators, bedienend personeel of leidinggevende. De benodigde widgets zijn bij de levering inbegrepen en HTML- of programmeerkennis is niet nodig.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven