Ga naar hoofdinhoud

Data Flow opnieuw definiëren

De Machine Manager kanaliseert en vertaalt de communicatie tussen afzonderlijke machineonderdelen (foto: SigmaControl)

Met industrie 4.0 in zicht prefereert Sigmatek modulaire, gedecentraliseerde automatiseringsoplossingen. Kleine mechatronische modules met hun eigen intelligentie, die hun functies grotendeels onafhankelijk van elkaar uitvoeren, zijn perfect met elkaar verbonden in een compleet systeem. De configuratie van het systeem kan daardoor worden geassembleerd in een klantspecifiek toolkit systeem en later worden uitgebreid met optionele functie eenheden, zoals een handling robot of een vision systeem.

Voor deze benadering is een nieuwe tool beschikbaar in de object georiënteerde engineerings-omgeving LASAL: de ‘Machine Manager’. Deze manager zorgt voor een overzichtelijk georganiseerde weergave van individuele software-projecten in een machine of systeem. Uiteraard regelt deze manager de communicatie van gedistribueerde intelligenties.

De software van de machine bestaat uit gedeeltelijke projecten, die vaak zijn onderverdeeld in deelprojecten zoals bediening en visualisatie. Met het gebruik van de Machine Manager, wordt een oplossing aangereikt om deze complexe relaties te doorgronden. De Machine Manager kanaliseert en vertaalt de communicatie tussen afzonderlijke machineonderdelen. Projecten die data genereren worden gekoppeld aan de projecten die deze data respectieve kunnen of zouden moeten gebruiken. Uitwisseling van gegevens met externe systeemonderdelen en software op een hoger niveau kunnen met de hulp van de Machine Manager eenvoudiger worden geïmplementeerd.

Dit zorgt voor een optimale helderheid en vermindert de inspanningen benodigd bij het eerste gebruik, handeling en onderhoud van complexe machines en systemen. Met de Machine Manager kunnen aanpassingen van gewijzigde vereisten snel en eenvoudig worden uitgevoerd. Deze tool  vereenvoudigt de implementatie van adaptieve productiestrategieën.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven