Ga naar hoofdinhoud

Data-acquisitiemodule

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft een nieuwe module in de QuantumX-lijn op de markt gebracht. De MX1609-T is een data-acquisitiemodule, die speciaal is ontwikkeld voor nauwkeurige temperatuurmetingen. De nieuwe module heeft zestien elektrisch geïsoleerde ingangen voor type T thermokoppels, die worden gebruikt voor temperaturen tussen −40°C en +125°C. In dit bereik zijn thermokoppels in kwaliteitsklasse A met een nauwkeurigheid van +/- 0,5°C beschikbaar.

Het QuantumX meetsysteem staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Een handige functionaliteit is de mogelijkheid om informatie, die van de sensor afkomstig is, op te slaan in de connector. Ook de thermische kalibratiedata kunnen worden opgeslagen, waardoor nauwkeurige temperatuurmetingen mogelijk zijn.

De gebruiker kan ook een meetpuntbestemming in de connector opslaan voor de automatische identificatie van meetpunten. Daardoor is het niet meer nodig om een meetpuntindicatie op de kabel te bevestigen. De toewijzing van het meetpunt wordt zichtbaar zodra de sensor in de module wordt geplugd.

De QuantumX-productlijn bestaat uit een serie compacte modules voor data-acquisitie, die kunnen worden gebruikt voor het meten van fysische grootheden als kracht, koppel, druk, temperatuur, verplaatsing, positie, snelheid, stroom of spanning. De QuantumX-modules kunnen individueel worden gebruikt of in combinatie voor het opzetten van uitgebreide meetsystemen.

Alle ingangskanalen van de verschillende QuantumX-modules zijn elektrisch geïsoleerd en kunnen individueel worden geconfigureerd. De uitwisseling van digitale data vindt plaats met een resolutie van 24 Bit. QuantumX-modules acquireren de sensordata met een snelheid tot wel 96 kHz per kanaal realtime.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven