Ga naar hoofdinhoud

Data-acquisitie op batterijen met TBox Nano

De nieuwe TBox Nano, op de markt gebracht door Cimpro, maakt het verzamelen van data op moeilijk bereikbare locaties mogelijk. De ingebouwde low-power batterij kan ruim tien jaar lang op afgelegen plekken data versturen en besturingstaken uitvoeren. De zuinige batterij faciliteert onder meer de integratie van peilmetingen en het automatiseren van afgelegen stuwen in bestaande telemetrieprojecten.

In het verleden was er voor het verzamelen van data op afgelegen locaties speciale apparatuur nodig. Dankzij de jarenlange ervaring met Servelec Semaphore in de telemetriemarkt is de TBox low-power op de markt gekomen. Inbouw in een elektrische kast is niet nodig: de Nano voldoet aan beschermingsklasse IP68. Dat houdt in dat het apparaat meerdere dagen onder water kan worden gedompeld. Bovendien is het systeem bestand tegen extreme temperaturen van – 40˚C tot +70˚C.

Integratie TBox Nano in Scada

In de TBox Nano kunnen gegevens, waaronder de tijd en datum, voor lange tijd worden opgeslagen. Deze gegevens worden ook verstuurd aan Scada hoofdposten, waarin ook gegevens van bestaande TBox systemen worden ontsloten. De hoofdpost verwerkt de gegevens van deze box op dezelfde manier als de gegevens van de TBox MS en TBox Lite. Daarnaast ondersteunt het systeem ook standaard telemetrie protocollen zoals IEC-104 of DNP3.

Behalve gegevens opslaan, verzenden en ontvangen, kan de eenheid ook alarmen versturen en lokale PLC besturingstaken uitvoeren. Net als alle andere TBox systemen wordt de Nano geconfigureerd door het gebruiksvriendelijke Twinsoft pakket. Elke eenheid heeft vijf digitale en drie analoge ingangen. Voor de communicatie met systemen van derden is een RS485 interface aanwezig. Deze interface maakt het uitlezen van peilmeters of het aansturen van een beweegbare stuw met het programma Modbus mogelijk.

De TBox Nano wordt geleverd met aansluitkabels voorzien van speciale waterdichte connectoren. Er worden ook diverse hulpmiddelen voor montage en eventuele installatie op een paal in het pakket aangeboden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven