Ga naar hoofdinhoud

Data-acquisitie kaarten

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) heeft twee nieuwe data-acquisitie kaarten voor het Genesis Highspeed data-acquisitiesysteem op de markt gebracht. Met de kaarten kunnen zestien of 32 extra kanalen voor data-acquisitie worden toegevoegd, waardoor het mogelijk is om in één module gelijktijdig 512 meetkanalen te monitoren met een sample rate van meer dan 250 kS/s per kanaal.

Voor de draagbare GEN2i datarecorder komen met de kaarten tot 64 kanalen beschikbaar. De nieuwe data-acquisitiekaarten zijn geschikt voor de meting van een uitgebreide range grootheden en maken een maximale sample rate van 250 kS/s per kanaal in een 24 bit resolutie mogelijk. Ze zijn vooral bruikbaar voor meettoepassingen die een groot aantal kanalen vereisen zoals vibratieanalyses in de automobielindustrie en in de vliegtuigbouw.

De nieuwe kaarten gebruiken differentiële ingangen en ondersteunen Transducer Electronic Data Sheet (TEDS) en Integrated Electronic Piezo-Electric (IEPE) voor piëzo-elektrische meetopnemers. De Genesis HighSpeed data-acquisitie apparatuur is bedoeld voor toepassingen in het high-speed en ultra high-speed segment. De apparatuur is geschikt voor geavanceerde meettoepassingen voor duurtests, ballistische proeven, in de luchtvaart of voor elektrische energie.

De Genesis HighSpeed producten hebben een hoge meetfrequentie van 100 kS/s tot wel 100 MS/s per kanaal. Dat komt neer op 100 miljoen metingen per seconde. De apparatuur is modulair ontwikkeld, zodat het systeem op maat van de specifieke meettoepassing kan worden geconfigureerd; of het nu om één kanaal of om duizend kanalen gaat. De Genesis-serie voor data-acquisitie bestaat uit een brede range van robuuste en draagbare apparatuur inclusief voeding en isolatie voor hoogspanningstoepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven