Ga naar hoofdinhoud

Dassault Systèmes neemt softwarefabrikant Ortems over

Ortems' Agile Manufacturing en PlannerOne-oplossingen worden gebruikt voor het managen van productieprocessen in slimme fabrieken (bron: Ortems)

3D-experience specialist Dassault Systèmes heeft Ortems overgenomen. Dit Franse bedrijf is gespecialiseerd in software voor het plannen en optimaliseren van productie- en distributieprocessen, te gebruiken binnen het eigen bedrijf en via de cloud.

Met de overname van Ortems breidt Dassault Systèmes het 3D-experience-platform en haar industry solution experiences uit voor de volgende generatie productie- en supply-chain-processen. Dit als aanvulling op de bestaande Delmia Quintiq-functionaliteit voor supply-chain-planning en -optimalisatie, voor het plannen, uitvoeren en verbeteren van wereldwijde productieprocessen. Ortems complementeert Dassault Systèmes’ Delmia-applicaties, waaronder ook Delmia Apriso. Deze oplossing biedt klanten unieke experiences voor alle gebruikers van een digitaal productieproces, door alle productie- en supply-chain-planningsprocessen te integreren binnen één uniform datamodel.

Smart factories

Ortems’ Agile Manufacturing en PlannerOne-oplossingen worden gebruikt voor het managen van productieprocessen in slimme fabrieken. Omgevingen waar een verregaand gesynchroniseerd IT-systeem de interacties tussen virtueel ontwerpen en fysieke productie ondersteunt. Ruim 16.000 klanten in 60 landen plannen al dagelijks hun productie met Ortems-oplossingen, in markten als de luchtvaartindustrie, automobielindustrie, industriële apparatuur, high-tech, life sciences, verpakkingen en consumentenproducten. Enkele bekende daarvan zijn: AIA, Almirall, Courvoisier, Depuy, Eckes Granini, Europastry, GE Power, Givaudan, Heineken, Knauf, Mecaplast, Merck Serono, Nexans, Monin, Sanofi, Sidel, Solvay en Thalès. De omzet van Ortems bedroeg in 2015 bijna 5 miljoen euro.

‘What-if’ simulaties

Fabrieken zijn niet stabiel door machinestoringen, personeelstekorten, veranderende orders en verstoringen in de supply chain. Ortems levert tools die beslissingen over het plannen van orders ondersteunen en de complexiteit daarvan absorberen, op basis van vrijwel ongelimiteerde ‘what-if’-simulaties. Inclusief directe interactieve aanpassingen, impactanalyses en management van uitzonderingen, voor vraaggestuurde productieplanningen voor korte en middellange termijn. Gebruikers kunnen die planningen automatiseren, optimaliseren en vergelijken, om te voldoen aan de leveringsdata en daarbij optimaliseren naar alle beschikbare middelen en beoogde winst.

Geavanceerde innovatie- en samenwerkingsplatformen

“De kunst van productie bestaat tegenwoordig uit continu innoveren”, zegt Bernard Charlès, President en CEO van Dassault Systèmes. “Mogelijk gemaakt door geavanceerde innovatie- en samenwerkingsplatformen, die mensen, ideeën, oplossingen en informatie verenigen. In amper een decennium heeft het getalenteerde team van Ortems een ecosysteem van technologie, klanten en partners ontwikkeld, in het segment van grote en middelgrote bedrijven. Wij verwelkomen Ortem’s bijdrage aan het 3D-experience-platform, die onze oplossingen voor klanten aanvult en uitbreidt.”

Digitale transformatie

“Fabrikanten met zowel stuks- als serieproductie staan voor kritische uitdagingen door de toenemende globalisering en proberen via digitale transformatie voorop te blijven lopen, zegt René Desvignes, President en CEO van Ortems. “Als onderdeel van Dassault Sytèmes kunnen wij een uniek aanbod leveren voor het managen van alle productieprocessen, dat de cirkel sluit tussen procesontwerp, productie op de werkvloer en supply-chain-planning. Daarmee kunnen wereldwijd opererende fabrikanten zowel snel anticiperen op regelmatig veranderende klantwensen als de productiestrategie sneller implementeren met behulp van flexibele, verbonden, duurzame en slimme fabrieken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven