Ga naar hoofdinhoud

Danfoss neemt Finse bedrijf Visedo over

Danfoss heeft het Finse Visedo overgenomen, specialist in elektrische aandrijvingen voor off-road en maritieme markten (foto: Danfoss).

Het Deense Danfoss heeft Visedo Oy in Lappeenranta (Finland) overgenomen, een specialist in elektrische oplossingen voor de off-road en maritieme markten. Met deze stap reageert Danfoss op de groeiende vraag van klanten naar elektrische oplossingen om emissies en vervuiling te verminderen en de productiviteit te verhogen. De overname omvat wereldwijd alle Visedo-dochterondernemingen en een ontwerp- en productielocatie in Lappeenranta. Er zijn geen financiële bijzonderheden bekendgemaakt.

Het ging Danfoss vooral om het verwerven van nieuwe innovatieve technologie, dat een belangrijk onderdeel van de investering in groei vormt. Elektrificatie is een snel ontwikkelend gebied en heeft een groot potentieel. Visedo is een goed voorbeeld van hoe bedrijven zich op klantbehoeften kunnen richten en tegelijkertijd het portfolio van Danfoss versterken door een breder aanbod oplossingen te bieden.

Visedo

Visedo, opgericht in 2009, is fabrikant van slimme hybride en elektrische aandrijvingen voor elektrische voertuigen in de maritieme industrie, bedrijfsvoertuigen en zware machines. De aandrijvingen zijn geschikt voor hybride en elektrische systemen binnen het vermogensbereik van 30 kW tot 2000 kW.

Het bedrijf heeft dochterondernemingen in Heerenveen, Kopenhagen en Hong Kong. Visedo heeft een brede internationale klantenkring, met exporten naar Europa en Azië, dat 90% van zijn omzet vertegenwoordigt.

Voor Visedo betekent de overname erkenning van de kennis en uitmuntendheid die door de jaren heen is opgebouwd door het bedrijf en de Lappeenranta University of Technology. De lange termijn focus van de oorspronkelijke investeerders en de mogelijkheid om de beste deskundigen te vinden om te werken voor het bedrijf, zijn de basis geweest voor het succesverhaal.

Integratie binnen Danfoss

Visedo wordt geïntegreerd in het Danfoss Power Solutions business segment, waar ook de hydrauliek en HMI’s voor de mobiele markt onder vallen. De overname is in lijn met Danfoss’ strategische focus op het toevoegen van elektrische oplossingen als een sleutelcompetentie en een belangrijk onderdeel van de aanpak om elektrificatie wereldwijd mogelijk te maken.

De Deense onderneming ziet een groeiende vraag naar elektrische oplossingen binnen off-road voertuigen en de maritiem markt. Deze vragen zijn het gevolg van de strengere emissieregels die deze markten worden opgelegd en van de efficiëntie en productiviteitswinst die deze oplossingen opleveren. Danfoss zal op basis van deze acquisitie verder investeren in elektrificatie om zijn positie in de industrie verder te versterken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven