Ga naar hoofdinhoud

Danfoss doet bod op aandelen Vacon

Danfoss heeft een bod uitgebracht op de aandelen Vacon, Fins fabrikant van frequentieregelaars (foto: Vacon)

Het Deense Danfoss (met Nederlandse vestiging in Rotterdam) heeft een openbaar bod aangekondigd op alle aandelen van Vacon, Fins fabrikant van frequentieregelaars. Door de krachten te bundelen ontstaat een nieuwe Scandinavische wereldwijde speler met de ambitie om een leidende positie op te bouwen in de AC drives markt. Het bod moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

De achtergrond voor Danfoss ‘bod is de strategische focus van het bedrijf op het creëren van voortdurende groei. Vacon is een goede partij om deze ambitie te helpen realiseren. Ook nu al zijn Danfoss Power Electronics en Vacon belangrijke spelers in de markt voor frequentieregelaars.

Danfoss ziet de Finse onderneming als een sterke en innovatieve speler die kan bijdragen aan een sterke groei op lange termijn. Danfoss wil het bedrijf in Finland positioneren als een van zijn toekomstige kenniscentra. Het land heeft een goede naam en sterke positie op de markt voor frequentieregelaars.

Vacon en Danfoss

Vacon is een wereldwijd opererende onderneming met een R & D, productie- en logistieke vestigingen in Finland, Italië, China, India en de Verenigde Staten. Het bedrijf beschikt over een verkoop- en serviceorganisatie in zo’n dertig landen, met de Nederlandse vestiging in Gorinchem. Verder heeft Vacon vertegenwoordigers en servicepartners in bijna negentig landen. In 2013 bedroeg de omzet 403 miljoen euro, en dat werd gerealiseerd met ongeveer 1600 mensen wereldwijd.

Danfoss is actief in diverse takken van sport, waarom HVAC, vermogenselektronica, frequentieregelaars en hydrauliek. Het private bedrijf telt 22.500 medewerkers en is actief in meer dan honderd landen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven