Ga naar hoofdinhoud

Dana neemt aandrijftak van Brevini over

Dana biedt o.a. aandrijflijnen voor off road voertuigen in bouw, landbouw en mijnbouw (foto: Dana)

Brevini heeft een definitieve overeenkomst bereikt om tachtig procent van zijn aandelen te verkopen aan Dana Incorporated. Het betreft hier de BU’s Power Transmissions en Fluid Power Businesses. Deze overname zorgt een verbeterde marktpositie en zal Brevini’s technologieën naar een hoger niveau tillen. De overeenkomst moet leiden tot een sterker en meer divers bedrijf.

Dana is van plan om in eerste instantie 80 procent van de aandelen van de twee business afdelingen Power Transmissions en Fluid Power Businesses te kopen, met een optie om de resterende 20 procent van de aandelen tegen 2020 aan te schaffen. Brevini’s Wind Power Unit zit niet in deze overeenkomst vervat.  De overname is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen van toezichthouders en zal naar verwachting begin 2017 zijn afgerond.

Dana biedt technologische oplossingen en producten op het gebied van aandrijflijnen, afdichtingen en thermische technologieën aan die de efficiëntie en prestaties verbeteren van voertuigen met zowel conventionele als energie-alternatieve aandrijflijnen. Het bedrijf bedient daarbij primair drie markten: off-road voertuigen (bouw, landbouw, mijnbouw), vrachtwagens en personenwagens.

Periode van verandering
“Onze industrie gaat door een periode van verandering. De combinatie van Brevini en Dana zal een geduchte speler in deze dynamische markt te creëren “, zegt Renato Brevini, CEO van de Brevini Group. “Onze klanten en medewerkers zullen een ideale combinatie vinden met Dana, een bedrijf dat echte waarde levert door toewijding aan innovatie. Dana’s global footprint, operational excellence, grondige kennis van de industrie, en haar positie als een top-tier leverancier zal het profiel en de positie van onze producten in de markt nog meer verhogen. Dit is het hoogtepunt van het ‘One Brevini’-programma om de krachten te bundelen. Het is de link tussen ons roemrijk verleden en de ‘gretigheid om te winnen’ richting de toekomst.”

De producten van Brevini Power Transmissions en Fluid Power Businesses (bron: Brevini)
De producten van Brevini Power Transmissions en Fluid Power Businesses passen goed bij de aandrijflijnen van Dana (bron: Brevini)

Verbreding
De overname zal direct leiden tot een verbreding van Dana’s portfolio, met aangrenzende technologieën. Dana wordt hierdoor de enige leverancier van off-road oplossingen voor zowel voortbeweging als het uitvoeren van typische werkzaamheden. Het voegt technologie toe voor rupsvoertuigen, en verdubbelt Dana’s markt voor off road aandrijflijnen. Ook zorgt de overname voor een platform van bewezen technologieën die kunnen worden ingezet in lichte en commerciële voertuigen. Het kan een bijdrage leveren aan de initiatieven van het bedrijf om elektrificatie en hybridisatie te versnellen.
Klanten van beide bedrijven zullen profiteren van de combinatie van twee complementaire organisaties aangezien de overeenkomst leidt tot een sterker, meer divers bedrijf, dat beter in staat is om tegemoet te komen aan de noden van de klant.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven