Ga naar hoofdinhoud

Dana introduceert nieuwe Jack-up aandrijvingen voor offshore toepassingen

Dana biedt nu een ‘jack-up package’ voor werkschepen en offshore-platforms dat bestaat uit een hoog-koppel Fairfield jack-up-aandrijving met een hydraulische of elektrische motor (foto's: Dana)

Dana Incorporated introduceerde onlangs op de Marintec China 2019 een complete serie Fairfield hefeenheden voor offshore toepassingen. Daarnaast introduceerde Brevini acht nieuwe heavy-duty lieraandrijvingen voor de maritieme markt. Ook toonde Dana de Brevini haakse tandwielkasten die nu in China worden geproduceerd voor fabrikanten van havenoverslag-equipment.

Dana biedt nu een ‘jack-up package’ voor werkschepen en offshore-platforms dat bestaat uit een hoog-koppel Fairfield jack-up-aandrijving met een hydraulische of elektrische motor. De jack-up tandwielkasten hebben een maximaal koppel van 68 tot 2.250 kNm en voldoen aan de maritieme veiligheidsnormen zoals het American Bureau of Shipping (ABS), DNV GL en het China Classification Society (CCS).

Door als één leverancier een exact op elkaar afgestemde aandrijf- en hefcombinatie van Dana te betrekken, kunnen klanten volledig voldoen aan alle toepassingsvereisten door een optimale selectie van configuraties en verhoudingen.

Zware lieraandrijvingen Brevini

Dana’s nieuwe serie van acht Brevini heavy-duty lieraandrijvingen is nu beschikbaar en ondersteunt hydraulische of elektromotoraandrijvingen, heeft uitgangskoppels van 80 tot 450 kNm en heeft een overbrenging van 6.000:1.  

De nieuwe lieraandrijvingen zijn ontworpen om te voldoen aan de belangrijkste veiligheidsnormen voor de scheepvaart. Ze kunnen worden ingezet in hulptakelsystemen voor scheepsladers, dekkranen, kabel- en pijpleggers, bandenportaalkranen (RTG) en ander maritiem materieel.

Kegelwielreductor voor havenoverslag

Daarnaast introduceerde Dana ook de Brevini haakse tandwielkasten voor de aandrijvingen van havenoverslag-equipment, waaronder RTG-kranen en automatische stapelkranen. Deze worden geproduceerd in Yancheng, China, om de levertijden naar klanten in de regio Azië-Pacific te versnellen. Deze tandwielkasten bieden maximale kracht en betrouwbaarheid binnen een kosteneffectief pakket. 

Groeiend portfolio en installed base

“Onze technologieën hebben bewezen dat ze betrouwbaar en duurzaam zijn in de meest uitdagende omstandigheden ter wereld. Daarom vertrouwen fabrikanten in de maritieme industrie al meer dan 30 jaar op de producten van Dana”, zegt Aziz Aghili, president van Dana Off-Highway Drive and Motion Technologies. “Onze groeiende portfolio en installed base laten zien hoe we onze betrokkenheid bij het bedienen van onze maritieme klanten verder verdiepen”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven