Ga naar hoofdinhoud

Dana introduceert elektrische e-Powershift transmissie

Dana versnelt elektrificatie van ondergrondse mijnbouwvoertuigen met een elektrische e-Powershift transmissie. (Foto: Dana)

Dana introduceert de nieuwe Spicer Electrified e-Powershift-transmissie, een modulaire en flexibele oplossing met twee snelheden. Het zorgt voor power take-off voor geëlektrificeerde mijnbouwvoertuigen.

De e-Powershift-transmissie vereenvoudigt de elektrificatie van de mijnbouwindustrie. De transmissie met dubbele motor ondersteunt een continu vermogen tot 322 pk (240 kW), terwijl de configuratie met enkele motor is ontworpen voor een continu vermogen van 161 pk (120 kW).

Toepassingen

Er is een breed scala aan toepassingen mogelijk, waaronder kleine tot middelgrote laders en vrachtwagens die worden gebruikt in ondergrondse mijnbouw. Ook voor wielladers voor de bouw, grote heftrucks en terminaltrekkers is het geschikt. De configuratie met twee motoren levert de optimale trekkracht in elke werkcyclus zonder koppelonderbreking.

E-mobiliteit

Jeroen Decleer, senior vice president, Off-Highway Drive and Motion Systems voor Dana Incorporated. “De nieuwe e-Powershift-transmissie laat zien hoe we gebruik maken van ons uitgebreide portfolio van elektrificatietechnologieën. Dit doen we om de mijnbouwindustrie te voorzien van complete oplossingen die kunnen helpen hun reis naar e-mobiliteit te versnellen.”

TM4-hoogspanningsmotoren

De e-Powershift transmissie is uitgerust met Dana TM4-hoogspanningsmotoren van 350 tot 800 volt. Het verbetert de efficiëntie, verkleint de totale pakketgrootte en biedt indien nodig redundantie. De e-Powershift-transmissie maakt efficiënt schakelen mogelijk door middel van een gepatenteerde natte koppeling en synchronisatie. Het kan worden geconfigureerd met vierwielaangedreven ontkoppeling en een aftak-as die de noodzaak van een extra motor en omvormer overbodig maakt.

De Spicer Electrified e-Powershift-transmissie (Foto: Dana)

Kant-en-klare oplossing

Het systeem is een kant-en-klare oplossing. De integratie van de aandrijflijn is vereenvoudigd door het gebruik van een enkele APC-transmissiebesturingseenheid. Het maakt gebruik van gepatenteerde software, ontwikkeld om de werking van de machine te optimaliseren.

Onderdeel van compleet systeem

De e-Powershift-transmissie is onderdeel van een compleet systeem met heavy-duty Spicer-assen. Deze zijn ontworpen om de zwaarste mijnbouwomgevingen te weerstaan. Ze bieden een remvermogen voor betrouwbaarheid onder volledige belasting in alle bedrijfsklassen. Het systeem omvat ook Spicer-aandrijfassen die zijn ontworpen voor een langere levensduur, minimaal onderhoud en lagere bedrijfskosten.

Beschikbaarheid

De Spicer Electrified e-Powershift-transmissie zal tegen het einde van dit jaar beschikbaar zijn voor prototypetests door fabrikanten van originele apparatuur (OEM’s).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven