Ga naar hoofdinhoud

Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen. (Foto: Dana)

Dana introduceert nieuwe planetaire aandrijvingen met verbeterde koppeldichtheid en ontwerpflexibiliteit voor een breed scala aan rups-, wiel- en liertoepassingen.

De nieuwe planetaire aandrijvingen, die nu beschikbaar zijn, bieden nominale koppelwaarden van 80 kNm tot 130 kNm. Ze kunnen worden geconfigureerd met Brevini-hydraulische motoren of Dana TM4-elektromotoren voor een breed scala aan conventionele en geëlektrificeerde machines van de volgende generatie, zoals rupskranen, heistellingen, boorinstallaties, rupswerktuigdragers, straddle carriers,… Ze kunnen ook worden uitgerust met hydraulische of elektrische motoren voor lieren die worden gebruikt in een verscheidenheid aan hijstoepassingen, waaronder bouwkranen, offshore-kranen, roterende boormachines en scheepsliften.

Markt wordt veeleisender

“Naarmate mobiele en industriële toepassingen groter worden om aan de veeleisendere marktvereisten te voldoen, worden planetaire aandrijvingen geconfronteerd met hogere koppelvereisten binnen de bestaande ontwerpgrenzen”, zegt Jeroen Decleer, senior vice president, Off-Highway Drive and Motion Systems voor Dana Incorporated. “We hebben onze reeks planetaire aandrijvingen uitgebreid en vernieuwd om verbeterde prestaties, efficiëntie en flexibiliteit te leveren.”

Seriebreed herontwerp

De introductie van de nieuwe planetaire aandrijvingen maakt deel uit van een seriebreed herontwerp dat Dana’s technologieën actualiseert met een verbeterde koppeldichtheid, een lager pakketgewicht, hogere invoersnelheden en meer ontwerpflexibiliteit.

Eigenschappen

De volledige lijn van planetaire rupsaandrijvingen biedt nu nominale koppelwaarden van 10 kNm tot meer dan 130 kNm, met beschikbare verhoudingen van 26:1 tot 210:1. Grote aandrijvingen in de RCT-serie zijn ontworpen om betrouwbaar te werken in extreme omstandigheden van -40 tot 120 graden Fahrenheit (-40 tot 50 graden Celsius). De aandrijvingen voor mobiele toepassingen kunnen ingangssnelheden tot 5.000 tpm beheren en bieden zware lagerbelastingscapaciteiten, evenals cartridgemotorsteunen met geïntegreerde parkeerremmen.

Maritieme toepassingen

De lieraandrijvingen zijn geschikt voor elektrische en hydraulische motorinvoer en leveren uitzonderlijke radiale belastingscapaciteiten met de beste koppelclassificaties in hun klasse volgens normen die zijn vastgesteld door de European Federation of Materials Handling (FEM). De aandrijvingen ondersteunen liertoepassingen met lijntrekkracht tot 83 ton (75 ton), de aandrijvingen kunnen worden aangepast voor maritieme toepassingen met een afdichtingssysteem dat speciaal is ontworpen voor ruwe omgevingen, en ze voldoen aan de veiligheidscertificeringsnormen voor grote internationale organisaties voor maritieme toepassingen.

Onlangs introduceerde Dana nog een elektrische e-Powershift transmissie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven