Ga naar hoofdinhoud

Dana Brevini Benelux wordt Dana SAC Benelux

Dana is zelf sterk in aandrijfassen voor mobiele machines en is bekend van het wereldmerk Dana Spicer (fot: Dana).

Per 1 juli opereren Brevini Nederland B.V. (Dana Brevini Benelux) en Brevini Fluid Power B.V. als één bedrijf onder de naam Dana SAC Benelux B.V. Voor de klanten in Benelux markt betekent dit een uitbreiding qua producten en diensten zoals het leveren van spareparts, engineering en assemblage.

Dana is zelf sterk in aandrijfassen voor mobiele machines en is bekend van het wereldmerk Dana Spicer. Het bedrijf zocht versterking op twee vlakken, namelijk de industriële markt en een aanvullend productenportfolio. Brevini was daarbij de perfecte match. Het bedrijf zit in de top van de Europese markt op het gebied van aandrijfsystemen en componenten. Zowel op mechanisch, conventioneel als hydraulisch gebied heeft Brevini een compleet leveringsprogramma.

Service en Assembly Center

De overname van het Italiaanse familiebedrijf was een logische stap voorwaarts. In het afgelopen jaar kreeg een en ander vorm en er ontstonden twee divisies, Dana Spicer Drivetrain Systems en Dana Brevini Motion Systems. Dana Brevini Benelux speelt hierin een grote rol en is als grootste en meest vooruitlopende vestiging van Noordwest-Europa uitgegroeid, tevens is het filiaal in Alphen het verkoopkantoor van de Benelux. Ook de spareparts van Noord Europese landen worden geleverd vanuit het Service en Assembly Center (SAC) in Alphen aan den Rijn. De Scandinavische landen, Ierland en het Verenigd Koninkrijk vallen ook onder de bezielende leiding van de nieuwe General Manager Ernö Takacs. Bovenstaande ontwikkelingen zijn de aanleiding voor de naamswijziging per 1 juli in Dana SAC Benelux B.V.

Wat betekent dat voor de markt?

De Benelux markt kan met meer producten en diensten terecht bij Dana dan ooit tevoren, spareparts, engineering, en componenten. In het Drivetrain Systems assortiment vallen de productgroepen axles, wheel drives, trackdrives, e-drive systems en drive shafts van Spicer. In het assortiment van de Motion Systems vallen de industriële planetaire transmissies, motoren en pompen, bevel helical gearboxes, electronic controls, valves en flowcontrol en het complete lieren aanbod van Brevini, maar ook de industrial shafts van GWB en de extruder drives van PIV. Uiteraard met de vertrouwde service en kennis zoals de markt gewend is van Brevini.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven