Ga naar hoofdinhoud

Damen Services en Mc Energy gaan samenwerken

De Damen B-Shore biedt de mogelijkheid om schepen wereldwijd op een veilige en betrouwbare manier op lokaal beschikbare walstroom aan te sluiten (foto: Damen)

Ontwerper en fabrikant van energieopslagsystemen en aanverwante producten Mc Energy en Damen Services hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Gezamenlijk gaan deze bedrijven een vernieuwende walstroomoplossing op de markt brengen.

De Damen B-Shore biedt de mogelijkheid om schepen wereldwijd op een veilige en betrouwbare manier op lokaal beschikbare walstroom aan te sluiten. Dit leidt tot aanzienlijke vermindering in uitstoot van broeikasgassen en fijnstof én levert een besparing in brandstof op.

Walstroom

De B-Shore kan meerdere voltages verzorgen en schakelen tussen 50Hz en 60Hz netwerken. Hierdoor kan ieder boordnet gekoppeld worden aan een lokaal beschikbaar netwerk. De B-Shore vangt ook de eventuele instabiliteit van het lokale net op en verzorgt een veilige scheiding tussen wal en schip waardoor galvanische corrosie wordt gemeden. Ook bestaat de mogelijkheid om een batterijpakket (energy storage) aan de B-Shore te koppelen in het geval van een te zwakke, instabiele of beperkt functionerende walvoeding. Een B-Shore S125 kan zelfs tegelijkertijd meerdere eenheden met een beperkt verbruik voorzien van walstroom. Zo wordt veel uitstoot voorkomen, en bovendien wordt het hierdoor voor veel potentiële klanten al snel financieel aantrekkelijk om een B-Shore aan te schaffen.

Samenwerking Damen Services en Mc Energy

De exclusieve partnerovereenkomst tussen MC Energy en Damen Services omvat de bouw, sales, levering en aftersales van de B-Shore eenheden. ‘De B-Shore is een verdere duurzame uitbreiding van de producten en dienstverlening van Damen Services welke wij met behulp van ons uitgebreide netwerk van Service Hubs overal ter wereld kunnen leveren aan scheepseigenaren, scheepswerven en dienstverleners.’ zegt Rutger Blaauw, Managing Director van Damen Services. Naast de mogelijkheid tot koop zal Damen Services gaan werken met lease constructies. Damen Services beoogt een aanzienlijk aantal eenheden op voorraad te houden en de eerste B-Shore wordt naar verachting in Q2 2023 opgeleverd.

Rutger Blauw, managing director van Damen Services (links) en Alex Wesemann, commercieel directeur en mede-eigenaar van Mc Energy (rechts) (foto: Damen)

Verdere uitrol

‘Wij zien uit naar de verdere uitrol van B-Shore met Damen Services. Deze overeenkomst vormt een mooie opstap naar meer samenwerking tussen Damen Services en Mc Energy door de ontwikkeling van spin-off producten en oplossingen waar wij nu al mee bezig zijn.’ zegt Alex Wesemann, Commercieel directeur en mede-eigenaar van Mc Energy.

Ook interessant: Sparky is eerste volledig elektrische sleepboot van Damen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven