Ga naar hoofdinhoud

Dahl Linear Move vergroot actieradius Universal Robots (video)

De Dahl Linear Move werd speciaal ontwikkeld voor eenvoudige integratie met robots van Universal Robots en is in korte tijd gereed voor gebruik (foto's: Dahl Automation).

De nieuwe verplaatsingseenheid Dahl Linear Move van Rollon en Dahl Automation maakt de lichte en flexibele robots van Universal Robots mobiel en vergroot hun reikwijdte daardoor aanmerkelijk. Het complete pakket bestaat uit een lineaire as van Rollon, een servoversterker van B&R en software voor eenvoudige integratie met de robot. Deze is hierdoor in korte tijd klaar voor gebruik.

Met de Dahl Linear Move hebben Rollon en Dahl Automation een krachtige eenheid gecreëerd, die de populaire cobots van het Deense merk verplaatst en hun bereik vergroot. De cobot rijdt over het lineaire systeem heen en weer en kan daardoor op meerdere plaatsen taken uitvoeren. Dit resulteert in efficiëntere benutting, flexibelere processen en lagere kosten.

Het bewegingssysteem is volledig aangepast aan de Deense robots. De ‘plug and play’ oplossing vereist geen bijzondere programmeerkennis. Het lineaire systeem is gemakkelijk via de intuïtieve interface van Universal Robots te configureren en te bedienen. Ook veranderingen in het productielayout kunnen door de gebruiker snel een eenvoudig zelf worden doorgevoerd.

Linear Move

Rollon gebruikt voor deze oplossing de robuuste lineaire eenheden van de Robot-serie uit het Plus System (Actuator Line) of de open R-Smart assen uit dezelfde productfamilie. De lineaire assen kenmerken zich door een hoge systeemstijfheid, belastbaarheid, momentbesturing, rijsnelheid en positioneernauwkeurigheid. Ze bestaan uit een geëxtrudeerd en geëloxeerd vierkant aluminium profiel.

Rollon Dahl Linear MoveDe lineaire assen van Rollon bereiken snelheden tot 5 m/s en versnellingen tot 50 m/s2.

De aandrijving gebeurt met behulp van een met staal versterkte polyurethaan tandriem De cobot rijdt over twee parallelle profielrail geleidingen met in totaal vier loopwagens, die alle optredende belastingen en momenten opvangen. Daarnaast kenmerkt de oplossing zich door onderhoudsarm bedrijf, laag geluidsniveau en lange levensduur.

Optimaal aangepast aan Universal Robots

De nieuwe eenheid werd afgelopen herfst voor het eerst gepresenteerd en zal vanaf dit voorjaar vanuit de online showroom Universal Robots+ leverbaar zijn. Het systeem is compatibel met alle UR-modellen van de e-Series en de CB3 Generation vanaf versie 3.7 en besturing CB 3.1. Het verplaatssingssysteem is geschikt voor montage aan de wand, de vloer en het plafond.

Onderstaande video laat de werking van de Dahl Linear Move en de Universal Robots cobot zien.

https://www.youtube.com/watch?v=h2p-3fML66M

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven