Ga naar hoofdinhoud

Cyber Compendium geeft inzicht in cyber security

In samenwerking met Phoenix Contact heeft Rob Hulsebos een boek over cyber security uitgebracht (foto: Phoenix Contact).

Industrieel netwerk deskundige Rob Hulsebos hielp in 2010 mee bij de ontcijfering van het Stuxnet virus en publiceert regelmatig over actuele ontwikkelingen rondom industriële netwerken en cyber security. In samenwerking met Phoenix Contact heeft hij een Cyber Compendium geschreven, bedoeld als inleiding tot de uitgebreide en dynamische wereld van de (industriële) cyber security. Het boek is geschreven vanuit de praktijk en herkenbaar voor iedereen die werkzaam is in de industrie.

De eerste helft van het boek is bedoeld om in gewoon Nederlands een inleiding te geven in de veelomvattende wereld van de industriële cyber security en ‘hacken’ (waarom dit kan, wat er allemaal mogelijk is, voor welke uitdagingen de industrie staat), gevolgd door tips om er iets aan te doen.

Het tweede deel van het boek houdt zich alleen maar bezig met het jargon uit de cybersecuritywereld: Trojan, Ping of death, Worm, Forever Day, enzovoorts. Deze worden hier kort en krachtig uitgelegd omdat vaak in de verste verte niet te raden is wat het ook maar zou kunnen zijn.

Wie een indruk wil krijgen van het Cyber Compendium, kan sinds 29 september een inkijkexemplaar bekijken op de website van Phoenix Contact. Op dinsdag 30 september zijn de eerste door Rob Hulsebos gesigneerde Cyber Compendiums uitgedeeld op de vakbeurs WOTS.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven