Ga naar hoofdinhoud

Cursussen Elektrotechniek en automatisering

Mikrocentrum heeft de cursussen op het gebied van elektrotechniek en elektronica vernieuwd en geactualiseerd (foto: Mikrocentrum)

Gebrek aan actuele kennis en praktische vaardigheden op het gebied van elektrotechniek, elektronica, mechatronica, robotica en indsutriële automatisering hoeft geen belemmering meer te vormen. Dit najaar organiseert Mikrocentrum voor deze vakgebieden weer diverse cursussen, geactualiseerd en uitgebreid met praktijkopdrachten. Zo komt er een nieuwe NEN 1010 en zijn er wijzigingen doorgevoerd in NEN 3140.

De praktijkcursus Elektronica voor niet-elektronici is gericht op servicemonteurs, werktuigbouwkundigen, onderhoudstechnici en installateurs die werkzaam zijn in disciplines zoals mechanica of mechatronica. Tevens krijgt de cursist toegang tot het digitale leerplatform vol extra interactief materiaal en oefeningen.

Tijdens de praktijkcursus Basis Elektrotechniek voor de industrie leert de deelnemer behalve theorie ook schema’s lezen, motoren schakelen en storingen zoeken en oplossen. De basiscursus bestrijkt het hele vakgebied van de elektrotechniek, van relaistechniek tot sterkstroom tot besturingstechniek!

Cursussen elektronica

In de cursus EMC met aarding en afscherming raakt de deelnemer bekend met elektromagnetische invloeden en de problemen die hierdoor in de machinebouw kunnen ontstaan. Proefondervindelijk leert de cursist EMC problemen te voorkomen.

De cursus ESD certificering geeft antwoord op praktische vragen. Wat is elektrostatische ontlading? Hoe richt ik de organisatie en processen in rondom ESD? Hoe maak ik mijn collega’s bewust van de risico’s? Naast de theorie en de praktijkopdrachten wordt de cursus afgesloten met een toets zodat de deelnemer het ESD certificaat kunt behalen.

Beschikt iemand al over een goede basiskennis op het gebied van elektrostatische ontlading maar wil hij of zij weer op de hoogte zijn van de actuele stand van zaken? Na afloop van de cursus ESD hercertificering kan de deelnemer zich hercertificeren en het ESD-certificaat ontvangen.

Ook de cursus Meet- en regeltechniek is vernieuwd, met meer praktijk, een visuele opzet en zonder formules en onnodig rekenwerk. Ook wordt gewerkt met procesopstellingen om de theorie kracht bij te zetten.

Cursussen NEN 1010 en NEN 3140

Na deelname aan de cursus NEN 3140 Basis kan de technicus elektrische gevaren herkennen. Tevens is hij/zij op de hoogte van de nieuwe bepalingen omtrent het veilig werken volgens NEN 3140 en kan deze bepalingen toepassen in de eigen bedrijfssituatie. Wie zijn kennis op dit gebied wil opfrissen en op de hoogte wil zijn van de laatste stand van zaken met betrekking tot deze norm, kan de cursus NEN 3140 Herhaling & update volgen.

De praktijkgerichte cursus NEN 1010 Basis brengt de deelnemer op de hoogte van de meest actuele regelgeving en veiligheidsbepalingen volgens NEN 1010 norm. Na deze cursus kan de deelnemer deze norm voor veilige elektrische installaties in de eigen bedrijfssituatie toepassen. Wie al beschikt over de basiskennis en in korte tijd vertrouwd wil raken met de wijzigingen in deze norm, kan de cursus NEN 1010 Herhaling & update volgen om weer volledig op de hoogte te zijn.

Tijdens de cursus Controle en inspectie van elektrische arbeidsmiddelen leert u de verplichte controle en inspectie van elektrische arbeidsmiddelen uit te voeren volgens NEN 3140 norm. Tevens gaat de cursist aan de slag met diverse (eigen) meetinstrumenten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven