De aandrijf- en besturingstechniek is onmisbaar in de meest uiteenlopende bedrijfssectoren: zoals machinebouw, voedings- en genotsmiddelenindustrie, procesindustrie, discrete industrie, transportindustrie etc. Het Mikrocentrum start dit najaar in Eindhoven en begin volgend jaar in Utrecht daarom weer een aantal cursussen op het gebied van aandrijftechniek en besturingstechniek.
De cursus Aandrijf- en besturingstechniek omvat een variëteit aan disciplines en laat de kennis van verschillende vakgebieden samen smelten. De cursus zorgt ervoor dat de deelnemer een goed inzicht in- en overzicht over de diverse vakdisciplines ontwikkelt. Hierbij valt te denken aan onderwerpen als pneumatiek, hydrauliek, interfacing, motion control, industriële netwerken, PLC’s, sensoren en opnemers.
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die direct of indirect te maken heeft met aandrijf- en besturingstechniek:
- geïnteresseerden in de eigenschappen en mogelijkheden van aandrijf- en besturingstechniek;
- mensen werkzaam op een engineersafdeling op het gebied van (productie) automatisering;
- technici werkzaam in de machinebouw en mechatronica;
- systeemontwerpers;
- systeemintegratie engineers;
- projectleiders;
- leden van multidisciplinaire teams.
De cursus vraagt een HBO werk- of denkniveau in een technische discipline en duurt negen middag/avondbijeenkomsten en kost € 2350. De cursus start in Eindhoven op 8 oktober en in Utrecht op 9 januari.
Elektrische aandrijftechniek
Naast de cursus Aandrijven en besturen organiseert Mikrocentrum de cursus Elektrische aandrijftechniek, die een breed overzicht biedt van het hele spectrum van de elektrische aandrijftechniek. In deze cursus wordt stilgestaan bij de eisen en eigenschappen van verschillende toepassingen.
Het doel van de cursus is dat de deelnemers in hun eigen praktijk een goede afweging kunnen maken van de alternatieven, technische oplossingen beter kunnen beoordelen en daardoor betere keuzes kunnen maken.
De cursus Elektrische aandrijftechniek is bedoeld
- voor technici die kennis nodig hebben op het gebied van elektromotoren en de bijbehorende regelingen om tot juiste keuzes en dimensionering bij het ontwerpen van systemen met aandrijvingen te komen;
- voor technici die onderhoud of modificaties uitvoeren aan machines of installaties met elektrische aandrijftechniek, of machines willen ombouwen naar elektrische aandrijftechniek;
- voor technici en engineers in multi-disciplinaire teams die hun kennis van elektrische aandrijftechniek willen vergroten.
De cursus is van het niveau MBO-E en HBO-W, omvat acht middag-/avondbijeenkomsten en kost € 2100. De cursus in Eindhoven start op 6 oktober, die in Utrecht op 23 maart.