Ga naar hoofdinhoud

Cursus Praktische vacuümtechnologie

Tijdens de cursus Praktische vacuümtechniek leren de cursist omgaan met gangbare vacuümcomponenten (foto: Pfeiffer Vacuum)

“Uw feedback is onze feedforward”, aldus het Mikrocentrum. Door goed naar zijn relaties te luisteren ontwikkelt het centrum nieuwe cursussen of actualiseert het bestaande opleidingen. Een voorbeeld van een recentelijk geheel nieuw ontwikkelde cursus is de cursus Praktische Vacuümtechnologie. De eerste dag vindt plaats bij Mikrocentrum, de twee volgende cursusdagen gaan de cursisten aan de slag bij D&M Vacuümsystemen in Budel. Ze gaan vacuümtechnologie ‘ervaren’.

De deelnemers leren tijdens deze cursus de essentiële kennis van vacuümtechniek en de praktijkervaring die is opgedaan met de meest voorkomende vacuümcomponenten. Ze raken vertrouwd met de werking van vacuümapparatuur (sensoren, pompen, componenten) en de daarbij behorende processen (onder andere Ultra Clean Vacuüm).

Doel van de cursus vacuümtechnologie

Door het volgen van de cursus zijn de deelnemers beter in staat om het onderhoud van vacuümapparatuur te optimaliseren, wat zal leiden tot reductie van onderhoudskosten, vermindering van storingen en ongeplande machinestilstand. Ook leren ze keuzes te maken in het dagelijks werkproces (engineering, problemen) en een betere gesprekspartner te zijn met toeleveranciers en andere specialisten op vacuümtechnisch gebied.

De cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met ontwikkeling, productie en gebruik van vacuümapparatuur en -componenten. De cursusdagen zijn 27 november, 4 en 11 december 2014. Voor de drie dagen durende cursus op MBO-niveau brengt het Mikrocentrum € 1295 in rekening.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven