Ga naar hoofdinhoud

Creusen werkt samen met statushouders

Creusen heeft statushouders een arbeidscontract aangeboden. Dit project is een onderdeel van de missie van Creusen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. (foto: Creusen Technology)

Op 12 januari 2017 heeft directeur Jeff Pereira een 8-tal statushouders een arbeidscontract aangeboden voor zes maanden. Samen met stichting Vluchtelingenwerk en de Gemeente Roermond heeft Creusen Technology een project opgezet, waarin statushouders de mogelijkheid werd geboden om werkervaring op te doen. Speciaal voor de gelegenheid was staatssecretaris Klijnsma uitgenodigd. Zij sprak met de statushouders en kreeg een rondleiding in de fabriek van Creusen.

Het initiatief voor deze samenwerking begon drie maanden geleden, met het assembleren van e-bike motoren. Twintig statushouders hebben hieraan deelgenomen. Het merendeel van deze mensen waren parttime werkzaam bij Creusen. Vooral om Nederlands te leren op de werkvloer, het aanleren van werknemersvaardigheden en het opdoen van werkervaring. Een kleine groep mensen was klaar met het inburgeringstraject en volledig beschikbaar. Deze groep heeft een proeftraject doorlopen van twee maanden en het arbeidscontract is inmiddels getekend. Ze gaan nu een stap maken in het Nederlandse arbeidsleven.
Om Vluchtelingenwerk te bedanken voor de prettige samenwerking heeft de directie van Creusen een donatie gedaan aan de stichting. Dit project is een onderdeel van de missie van Creusen om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven