Ga naar hoofdinhoud

CPU-modules en software

Yokogawa heeft de FA-M3V multi-controller verder uitgebreid met nieuwe CPU-modules en software. De FA-M3V multi-controller is een PLC met de snelste CPU scantijd ter wereld. Naarmate productieprocessen complexer worden, worden de programma’s van controllers die in elektronische componenten en assemblagesystemen worden toegepast, steeds geavanceerder.

Tegelijkertijd worden producenten geconfronteerd met een steeds grotere complexiteit van processen, variërend van ontwerp en ontwikkeling tot onderhoud. Om het ontwikkelen van dergelijke programma’s efficiënter te maken, introduceerde Yokogawa het WideField3 programmeertool voor de FA-M3V en Tool Box programmeertools voor de controller’s temperatuurregeling en -bewaking en positioneermodules.

De bemonsteringstraceerfunctie (sampling trace) voor de twee CPU-modules van de FA-M3V is ook uitgebreid om lange termijn registratie van veldgegevens mogelijk te maken. Met deze nieuwe log-functie kan ieder tijdsinterval worden gespecificeerd en kunnen verschillende soorten triggers worden ingesteld. Dit biedt uitkomst bij het analyseren van problemen die zich voordoen tijdens startups gedurende normaal bedrijf.

De nieuwe features maken een snelle startup van systemen mogelijk en verlichten de werkdruk die gemoeid is met processen, zoals ontwerp, ontwikkeling en onderhoud. Behalve het nieuwe WinField3 programmeertool werd de FA-M3V-range ook uitgebreid met twee Tool Box programmeertools voor temperatuurregeling en -bewaking en positioneermodules.

De uitgebreide CPU-modules zijn voorzien van een sampling trace functie waarmee maximaal 100 traceermogelijkheden kunnen worden ingesteld, zodat een nauwkeurige analyse van grote hoeveelheden data mogelijk is. Door een SD geheugenkaart in een slot van de FA-M3V CPU-module te steken, kan de gebruiker automatisch gegevens vastleggen in een trace-setting bestand dat later kan worden gebruikt bij het troubleshooten of debuggen van programma’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven