Ga naar hoofdinhoud

Copa-Data groeit en investeert 10 miljoen euro in hoofdkantoor

Zenon 10 is de laatste grote release van Copa-Data die in mei 2021 beschikbaar werd gesteld. De bijgewerkte versie biedt klanten een geïntegreerde totaaloplossing, die is ontwikkeld om gebeurtenissen op te lossen die zich in de afgelopen twaalf maanden hebben voorgedaan. (foto: Copa-Data)

De vraag naar digitalisering is er tijdens de pandemie niet minder op geworden. In feite is het juist toegenomen. Automatiseringssoftware- en digitaliseringsexpert Copa-Data  heeft dit in 2020 aan de lijve ondervonden: de omzet werd verhoogd, het team verder uitgebreid en er werden investeringen in nieuwe dochterondernemingen gedaan. Nu doet het bedrijf nog eens een investering van 10 miljoen euro voor het hoofdkantoor in Salzburg, Oostenrijk.

Copa-Data voorziet een toenemende vraag naar digitalisering in de kernmarkten manufacturing, energy en infrastructure, waarmee het bedrijf  vorig jaar 54 miljoen euro omzet wist te genereren. Ondanks de wisselende economische omstandigheden in de kernsectoren, realiseerde het bedrijf in 2020 een groei van zes procent ten opzichte van de jaaromzet. Deze groei betekent een toenemende behoefte aan digitale tools om bedrijven te ondersteunen in de vluchtige marktomstandigheden van vorig jaar.

Softwareplatform

Met het zenon softwareplatform biedt het bedrijf haar klanten een tool voor data capture, analyse, machinebesturing  en automatisering. Het softwareplatform kan worden geïmplementeerd in productiefaciliteiten, energienetten en infrastructuurprojecten en kan zeer flexibel, efficiënt en veerkrachtig ondersteuning bieden.

Investeren in mensen en locaties

Rekrutering staat ook hoog op de agenda van Copa-Data en dus breidde zij het personeelsbestand in 2020 uit tot meer dan 300 werknemers wereldwijd. Dit omvatte het opzetten van een nieuw team om de nieuwste dochteronderneming te leiden, onder andere gevestigd in Riyadh, Saoedi-Arabië. De nieuwe faciliteit staat naast het uitgebreide netwerk van lokale dochterondernemingen en partners van Copa-Data, dat nu zes continenten omvat.

Energiezuinige faciliteit

Deze resultaten hebben geleid tot verdere investeringen in het hoofdkantoor in Salzburg, Oostenrijk. In oktober 2020 is de basis gelegd voor een 10 miljoen euro waard zijnde energiezuinige faciliteit die plaats biedt aan nog eens 120 werknemers. Het state-of-the-art gebouw zal Copa-Data in staat stellen om haar wereldwijde dochterondernemingen en distributeurs beter te ondersteunen door middel van administratieve functies, terwijl ook de thuisbasis waar zenon wordt ontwikkeld en ontworpen, verbeterd wordt.

Technologie voor nieuwe uitdagingen

Met updates van zenon die jaarlijks worden ontwikkeld, biedt de uitbreiding van het hoofdkantoor de mogelijkheid om meer te investeren in engineers van het bedrijf. Een belangrijk onderdeel van deze investering in 2021 is de laatste grote release, zenon 10, die in mei 2021 beschikbaar werd gesteld. De bijgewerkte versie biedt klanten een geïntegreerde totaaloplossing, die is ontwikkeld om gebeurtenissen op te lossen die zich in de afgelopen twaalf maanden hebben voorgedaan.

Fusie OT en IT

“Gelukkig konden we onze klanten en partners ondersteunen met ons zenon software platform om de unieke uitdagingen van 2020 te trotseren”,  zegt Thomas Punzenberger, oprichter en CEO van Copa-Data. “Dankzij onze medewerkers en onze innovatieve digitale oplossingen voor de fusie van OT en IT is ons bedrijf gestaag blijven groeien. Zelfs in onzekere tijden blijft ons credo doelgericht: There must be an easier way!”

“Met zenon 10 hebben we het perfecte platform om productiesystemen in IT te introduceren”, zegt Copa-Data-oprichter en CEO Thomas Punzenberger.

Reactie op pandemie

De investeringen die worden gedaan in mensen, faciliteiten en technologie zullen in 2021 en daarna worden voortgezet, nadat de groei van het voorgaande jaar is gebruikt om het aanbod van het bedrijf te verbeteren. In 2020 reageerde het bedrijf op de door de pandemie veroorzaakte contactbeperkingen door een breed scala aan webinars en digitale evenementen aan te bieden. In de toekomst zal deze aanpak verder worden uitgebreid en aangevuld met hybride trainingssessies, zodat klanten ervoor kunnen kiezen om op locatie of virtueel deel te nemen.

Inspireren

“Tijdens de pandemie lag onze focus op het zo verstevigen en continueren van contact met onze klanten en partners en uiteraard ook met elkaar”, aldus Phillip Werr, CMO en COO bij Copa-Data. “Tijdens ons virtuele evenement ‘zenonIZE’ in juni 2020 en 2021 hebben we meer dan 1.000 besluitvormers in de industrie kunnen inspireren om juist nu in actie te komen en de digitalisering vooruit te helpen. Zo voorzien we bestaande en toekomstige gebruikers van knowhow over branchespecifieke oplossingen rond onze zenon software platform.”

“Tijdens ons virtuele evenement ‘zenonIZE’ in juni 2020 en 2021 hebben we meer dan 1.000 besluitvormers in de industrie kunnen inspireren om juist nu in actie te komen en de digitalisering vooruit te helpen,” aldus Phillip Werr, CMO en COO bij Copa-Data.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven