Ga naar hoofdinhoud

Controllers

Met de nieuwe Simatic S7-1500 introduceert Siemens Industry Automation een serie ‘next generation’ controllers voor het gemiddelde en high-end bereik van de machine- en installatie-automatisering. Deze nieuwe generatie controllers wordt gekenmerkt door de systeemprestaties en een scala aan functies die standaard zijn geïntegreerd, waaronder Motion Control, Security voor maximale installatiebeveiliging, en Safety voor eenvoudig te realiseren veiligheidstoepassingen.

De grotere efficiency komt tot uitdrukking in het ontwerp voor eenvoudige inbedrijfstelling en veilige bediening, de configureerbare diagnosefuncties voor de installatiestatus, en de integratie in de TIA Portal voor eenvoudige engineering en lage projectkosten.

De nieuwe generatie Simatic S7-1500-controllers bestaat uit de drie CPU-types voor gemiddelde prestatieniveaus, de 1511, 1513 en 1516, elk ook verkrijgbaar als F-versie (failsafe), en voorzien van variabele features. De features kunnen variëren in het aantal interfaces, de bit-performance en de omvang van display en geheugen.

Afhankelijk van de specifieke automatiseringstaak kunnen de CPU’s in de centrale configuratie met wel 32 uitbreidingsmodules worden uitgebreid met de nieuwe communicatie- en technologiemodules of met IO-modules, compatibel met de Simatic ET 200MP van Siemens.

De Simatic S7-1500 is volledig ontworpen voor maximale prestaties en efficiëntie in de automatisering. Wat betreft de prestaties zijn de technologie, security, safety en systeemprestaties verbeterd. Om de efficiency te verbeteren, zijn de punten design, gebruiksgemak, systeemdiagnose en engineering met de TIA Portal doorontwikkeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven