Ga naar hoofdinhoud

Controller voor zonvolgapplicaties

Yokogawa heeft de HXS10 con-troller geïntroduceerd voor be-sturing van positioneersystemen van reflectoren en zonnepanelen. De HXS10 zorgt voor een maxi-male energieproductie door de reflectoren en zonnepanelen de zon te laten volgen terwijl deze langs de hemel gaat.

Vergeleken met controllers voor algemeen gebruik zoals PLC’s zijn de initiële kosten van de HXS10 beperkt en is minder engineeringtijd vereist. De HXS10 is vervaardigd van duurzame onderdelen, die bestand zijn tegen omge-vingsinvloeden en kunnen worden ingezet bij temperaturen van -20°C tot +70°C. Daarmee is de HXS10 geschikt voor besturing van zonne-energiesystemen die in de woestijn of andere zware omgevingen staan opgesteld.

De HXS10 is voorzien van communicatiefuncties waarmee de controller kan worden bewaakt door een hostsysteem in een centrale besturingsruimte. Om onnodige belasting van het communicatienetwerk te voorkomen en een zo’n veilig en stabiel mogelijke communicatie-omgeving te creëren, kan de commu-nicatie van iedere HXS10 naar het hostsysteem worden gerouteerd via een andere HXS10-unit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven