Ga naar hoofdinhoud

Controller voor schakelstromen tot 120 A

Voor het aansturen van de aandrijving van windturbines biedt Unitek nu de Pitch-Azimut-Controller DPC 460. Met maar één apparaat zijn synchrone-, asynchrone en gelijkstroommotoren te regelen. De volledig digitale servo-controller is geschikt voor directe netwerkverbinding tot 480 V en schakelstromen tot 120 A. Voor toepassing in ruwe omgevingen werd de controller robuust ontworpen. Een solide mechanische opbouw in EMC-proof geheel stalen behuizing met push-through koeler zorgt voor een hoge weerstand tegen trillingen en schokken.

Standaard worden gelijkspanning filters, elektronische ballast circuits en het laadcircuit geïntegreerd. De tussenkring zit in plaats van de gebruikelijke elektrolytische condensatoren op de gelijkspanning link condensatoren. De ontkoppel dioden voor de energieopslag zijn ook al in het apparaat ingebouwd.

Voor de lange levensduur van de controller zorgen de royaal bemeten versterker met halfgeleiders uit de Duitse productie, alsook het elektronische regelsysteem met hardware monitoring van de eindtrap, die in geval van nood in minder dan 10 µs een veiligheidsuitschakeling doorvoert. Bewaakt en geregeld wordt ook de temperatuur van de controller en motor.

Vochtmonitoring en een optionele verwarming helpen bijvoorbeeld vorming van condensatiewater te voorkomen. De communicatie, bijvoorbeeld met een primaire controle is mogelijk via digitale interfaces zoals RS232, CAN-bus of andere busopties. Met de omvangrijke en eenvoudig te bedienen software NDrive kan de regelaar flexibel aan verschillende toepassingen worden aangepast.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven