Ga naar hoofdinhoud

Controller met I/O-link master

De compacte mechanica-controller CECC van Festo is de eerste kleine controller met I/O-link master en CoDeSys V3. Hij vermindert installatietijden en vereenvoudigt de programmering. De controller met bescheiden afmetingen is bedoeld voor kleine automatiseringstaken met begrensde I/O. Dankzij veel interfaces neemt hij verschillende elektrische en pneumatische automatiseringstaken over.

De compacte besturing is voorzien van een viervoudige I/O-link master, CoDeSys V3, CANopen Master en USB-interface. Terwijl de traditionele sensor/actuator-interface alleen 0 of 1 verzendt, is er met de nieuwe controller met I/O-link een bijna onbegrensde data-interface beschikbaar. Dit maakt een diagnose mogelijk met een I/O-verbinding en vergemakkelijk het foutzoeken.

Het systeem voor de overdracht van waarden bespaart een transformatieproces van het signaal en vermindert met de geïntegreerde digitale techniek ook de behoefte aan elektronische componenten. Festo biedt kant-en-klare ventieleilanden voor de I/O-link interface. De CECC is eenvoudig en veilig te integreren in hoger gelegen systemen zoals Profinet, Ethernet/IP en Modbus TCP.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven