Ga naar hoofdinhoud

Control Techniques en Leroy-Somer naar Nidec

Nidec produceert elektromotoren in alle soorten en maten (foto: Nidec)

Het Japanse Nidec wordt de nieuwe eigenaar van de Motor & Drives en Electric Power Generation divisies van Emerson Electric. Daaronder vallen de bedrijven Control Techniques en Leroy-Somer. Het overnamebedrag bedraagt 1,2 miljard dollar.

Nidec ziet een flinke groei in haar Appliance, Commercial & Industrial Motors (ACIM) divisie, waarvan Control Techniques en Leroy-Somer deel gaan uitmaken. Verder ziet het bedrijf een groeiende behoefte aan energie efficiënte technologische oplossingen. Door de overname wordt de productrange van Nidec vooral breder en kan het bedrijf op Europese en Aziatische markten haar marktaandeel vergroten. Uiteindelijk wil het bedrijf één van ’s werelds grootste industriële aanbieders worden op het gebied van elektrische aandrijftechniek.

Een kijkje op de website van Nidec Coorperation laat zien dat dit Japanse bedrijf een breed productenpalet heeft. Van aandrijvingen voor service robots en lineaire actuatoren voor high-tech producten tot grote elektromotoren voor pompen en aandrijvingen voor autonome voertuigen. Met de overname van Control Techniques en Leroy Somer kan vooral binnen de sector industriële aandrijvingen verder geïnvesteerd worden.

Unidrive M600 and LSRPMEen eerste reactie van Arjan Bakker, directeur Control Techniques in Sliedrecht, aan Aandrijftechniek: “Wij zijn blij met deze overname door Nidec, waarbij nauwelijks sprake is van een productoverlap. Nidec heeft sinds 1973 bewezen een sterk innoverend bedrijf te zijn in aandrijftechniek met inmiddels een jaaromzet van 10,5 miljard dollar (2015). Nidec heeft aandrijftechniek als core business met een ‘groen logo’. Dat voelt voor Control Techniques en Leroy-Somer als thuiskomen na een lange wereldreis.”

Lees hier het complete persbericht van Nidec:

Aquisition Control Techniques and Leroy Somer by Nidec

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven