Ga naar hoofdinhoud

ContiTech tandriem voor Hovercraft

De reuze hovercrafts van Griffon Hoverwork hebben elk twee propellers en fans, die worden aangedreven door Syncrochain Carbon distributieriemen van ContiTech (foto: Griffon Hoverwork)

Twee nieuwe hovercrafts van de Britse fabrikant Griffon Hoverwork krijgen koolstofvezelversterkte polyurethaan tandriemen van de ContiTech Power Transmission Group. Met 5502 mm en 4956 mm, zijn deze eindloze polyurethaan riemen de langste riemen die ContTech heeft geproduceerd. Ze drijven de propellers en de fans aan van hovercrafts die worden gebruikt om verbinding te maken tussen Portsmouth (Engeland) en the Isle of Wight.

De banden zijn gemaakt in samenwerking van ContiTech en Griffon Hoverwork aan de ContiTech site in Dannenberg (D). De twee nieuwe hovercrafts, die momenteel in aanbouw zijn, hebben elk twee propellers en fans die samenwerken om de schepen in beweging te zetten.

Riem Conti
De Synchrochain Carbon is een slijtvaste tandriem voor hoge vermogens (foto: ContiTech)

De propellers en de ventilatoren worden aangedreven door de timing van riemen. “Vanwege de hoge krachten die binnen de drives van de hovercrafts worden overgedragen is de Synchrochain Carbon de ideale band voor deze toepassing”, legt Barrie Oldham, Industrial Sales Director ContiTech UK. De schepen zijn uitgerust met twee motoren met 793 kW. De hovercrafts hebben ongeveer de oppervlakte van een tennisbaan en kunnen tot 88 personen vervoeren.

 

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven