Ga naar hoofdinhoud

Connectoren voor 250 A en tot 4.000 V

De RockStar HighPower 250-A van Weidmüller is een hogestroom connector voor 250 A en 4.000 V. De nieuwe high current connectoren zijn modulair opgebouwd, net als de 550 A versie. Door het gebruik van één- tot vierpolige modules krijgt de gebruiker steeds de passende connector voor de toepassing.

De tot 250 A belastbare contacten zijn plaatsbesparend te monteren. Er zijn verschillende trilvaste versies te realiseren: een connector met vier vermogenscontacten of met drie vermogenscontacten en een PE-contact of met twee vermogenscontacten of als compacte versie met één vermogenscontact. De als stekker-, contactdoos- en aanbouwbehuizing geschikte tweedelige aluminiumgiet behuizing van bouwgrootte 8 is uitgerust met een PE-aansluiting; hetzelfde geldt voor de contrastekers.

De slagvaste en tegen corrosie bestande behuizingen zijn gemakkelijk te monteren en uitgevoerd in beschermingsklasse IP68 respectievelijk IP69k. Bij de nieuw ontwikkelde aanbouwbehuizingen ondersteunt een snel te monteren contrasteker met voorgemonteerde bevestigingsschroeven de montage. Weidmüller heeft de krimpcontacten van de RockStar HighPower 250-A nieuw geconstrueerd, zodat ze via de M25-kabelingang demonteerbaar zijn.

Meerdraads, fijne en superfijne koperkabels van 25 mm2 tot 95 mm2 zijn aan te sluiten met standaard krimpgereedschappen. Speciaal gereedschap is niet nodig. RockStar HighPower 250-A is op grond van de interne EMC-connectiviteit, die kan worden aangepast aan de verschillende kabeldiameters, goed bestand tegen EMC. Door het temperatuurbereik van -50°C tot +120°C en een slagvaste behuizing tot 7 Joule zijn de nieuwe connectoren in extreme omgevingen toe te passen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven