Converge, een dochteronderneming van Arrow, organiseert op 22 en 23 september de Future of Obsolescence Management conferentie. Plaats van handeling is de Hermitage in Amsterdam. De conferentie wordt gehouden in het kader van de steeds breder heersende bezorgdheid over het behoud van de toeleveringsketen en de bescherming tegen namaakproducten in de alsmaar korter wordende levenscyclus van componenten.
Deskundigen uit de gehele toeleveringsketen, zoals OEM’s, contractleveranciers, distributeurs, testhuizen en kwaliteitsprofessionals, delen hun inzichten met conferentiedeelnemers die op zoek zijn naar degelijke oplossingen voor ‘obsolescence management’.
Obsolescence is niet alleen meer een zorg voor de luchtvaart- en defensie-industrie, maar vormt een steeds grotere uitdaging voor tal van verticale markten in sectoren zoals de automobielindustrie, de medische industrie, de industriële sector en de consumentenindustrie. Volgens Converge is de tijd rijp voor een forum waar professionals uit de toeleveringsketen elkaar kunnen ontmoeten om te komen tot doeltreffende oplossingen voor de gehele elektronica-industrie.
Conferentie programma
Tijdens de conferentie op woensdag 23 september vinden lezingen plaats door sprekers van vooraanstaande technologiebedrijven en ondernemingen uit de Arrow Group. Tot de onderwerpen behoren risico- en financieel management, onafhankelijke distributie, intelligente data en analyse, testen van en omgang met componenten, industriële standaards en de vooruitzichten voor EMS- en OEM-eindgebruikers.
De afsluitende keynote-toespraak gaat over kwaliteit in de toelevering van incourante componenten, waarbij zal worden ingegaan op het initiatief van de SAE voor een keurmerk dat een aantal tools biedt voor dit probleem. De dag wordt afgesloten met een gemodereerd debat waarbij deelnemers uit het publiek vragen kunnen stellen.
Op de dag voor de conferentie organiseert Converge een bijeenkomst met gelegenheid tot netwerken. Toegang tot de netwerkbijeenkomst en de conferentie is gratis, deelnemers zijn wel zelf verantwoordelijk voor hun reis- en verblijfkosten.