Ga naar hoofdinhoud

Compressorinstallaties voor aardgas

Siemens Hengelo heeft de opdracht ontvangen voor de levering van vijf compressorinstallaties voor aardgastransport in Kazachstan (Foto: Siemens)

De Siemens divisie Power and Gas in Hengelo heeft van China Petroleum Engineering & Construction Corp. (CPECC) de opdracht ontvangen voor de levering van vijf gasturbine aangedreven compressorinstallaties (treinen) voor Kazachstan. Ze zijn bestemd voor het Bozoy compressorstation, ruim 1000 km zuidwestelijk van de hoofdstad Astana. De installatie gaat aardgas verpompen naar het zuiden van Kazachstan en verder naar China.

Het gas wordt geleverd aan duizenden dorpen langs de pijpleiding, in totaal al vijf miljoen mensen in Zuid-Kazachstan. Met deze opdracht is een bedrag van ruim 50 miljoen euro gemoeid. “Belangrijk voor het verkrijgen van de opdracht was, dat we de klant een installatie konden leveren die flexibel inzetbaar is, waarbij de compressoren zowel parallel als in serie kunnen werken”, aldus locatiemanager Huub Banus.

Compressorinstallaties met turbine

Tot de leveringsomvang van Siemens Hengelo behoren vijf compressortreinen die elk direct worden aangedreven door een 13,4 MW Siemens SGT-400 gasturbine. Vóór verscheping, die staat gepland voor 2016, ondergaan de compressoren en gasturbines een test bij Siemens.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven