Ga naar hoofdinhoud

Componenten voor industriële netwerken

Onder de naam Security Integrated presenteert Siemens netwerkcompo-nenten die zelfs in de basisuitvoering over vei-ligheidsfeatures zoals toegangscontrole beschikken. De Simatic Net CP 341-1 Advanced en CP 443-1 Advanced communicatie-processoren bieden de mogelijkheid van een beveiligde VPN verbinding met de Simatic S7-300 of S7-400 besturingen.

Via de geïntegreerde firewall kunnen ook andere veiligheidsparameters en toegangsrechten worden ingesteld. Op deze wijze bewaken de commu-nicatieprocessoren de toegang tot het gehele netwerk. Tot het Security Integrated portfolio behoort ook de nieuwe Simatic Net CP 1628 module voor industriële PC’s.

Deze module ondersteunt de veilige aansluiting van industriële PC’s op het netwerk via een VPN en firewall. Zo kunnen computers die met deze module zijn uitgerust met beschermde cellen worden verbonden. Met de applicatie Softnet Security Client heeft de gebruiker daarnaast via internet of een intern bedrijfsnetwerk op afstand toegang tot een industriële PC met geïntegreerde CP 1628.

Twee andere innovaties in het security portfolio van de divisie Industry Automation zijn de security-module Scalance S623 en de UMTS-router Scalance M875. Met de Scalance S623 wordt de geheel vernieuwde serie Scalance S modulen aangevuld met een variant met DMZ-poort (Demili-tarized Zone). Deze poort biedt een gescheiden en zonodig beperkte toegang tot het netwerk voor servicedoeleinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven