Ga naar hoofdinhoud

Complexe robots, eenvoudige bediening

De nieuwe componenten mapp RoboX en mapp Teach maken het mogelijk om robotsystemen sneller dan ooit te configureren en in bedrijf te nemen (foto: B&R)

B&R voegt nieuwe modulaire componenten toe aan mapp technology. Deze nieuwe componenten zijn mapp RoboX en mapp Teach. Hierdoor wordt het mogelijk om robotsystemen sneller dan ooit te configureren en in bedrijf te nemen.

Het nieuwe mapp RoboX kan gebruikt worden om robotsystemen met maximaal 15 assen te besturen. Ontwikkelaars genieten volledige ontwerpvrijheid en kunnen toch profiteren van de gemakken van mapp technology. De robot kan eenvoudig geparametreerd worden omdat visualisatie en diagnostiek geïntegreerd zijn in het functieblok. Dit bespaart waardevolle tijd, zowel tijdens de ontwikkeling als bij de inbedrijfname van de robot.

Snelle inbedrijfname

Het functieblok mapp Teach levert een intuïtieve leerfunctie voor het definiëren en beheren van de robotbewegingen. Hierdoor is de robot in zeer korte tijd up en running.
De nieuwe mapp technology bestaat uit individueel ingekapselde componenten die de ontwikkeling van nieuwe applicaties stroomlijnen. De mapp componenten bieden basisfunctionaliteit die grafisch geconfigureerd kan worden. Dit verkort de software ontwikkeltijd met gemiddeld 67%. Alle mapp componenten zijn gekoppeld via mapp links. Elke mapp component ontvangt data die het nodig heeft van andere onderdelen, door middel van een client-server model.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven