Ga naar hoofdinhoud

Compacte veiligheidsbesturing

Schmersal overbrugt met de nieuwe Protect Select serie de kloof tussen veiligheidsrelaismodules en volwaardige programmeerbare veiligheidsbesturingen. De compacte controllers kunnen zonder programmering aan individuele toepassing worden aangepast. Daardoor wordt de implementatie voor de machinebouwer eenvoudiger, is hij flexibeler en bespaart hij kosten. Een Protect Select module vervangt tot acht veiligheidsrelaismodules (tot PLe respectievelijk SIL3). Dankzij de breedte van 52,5 mm bespaart de module ook ruimte in de kast.

Achttien veiligheidsingangen bieden de mogelijkheid om alle huidige veiligheidsschakelapparaten, zoals noodstopknoppen, veiligheidsschakelaars en -sloten, veiligheidsmatten en opto-elektronische beveiligingen, te controleren. Aan de uitgangszijde zijn vier veilige halfgeleideruitgangen en twee relaisuitgangen beschikbaar. Voor elk van deze veilige uitgangen kan de gebruiker via een displaymenu de Stop 0- of Stop 1-functionaliteit individueel instellen. Vier optionele alarmuitgangen zorgen voor een flexibele integratie van de Protect Select in de applicatie.

Extra analoge ingangen maken de integratie mogelijk van proceskritische parameters (temperatuur, druk en flow) naar het veiligheidconcept. De bijbehorende grenswaardes kunnen individueel worden ingesteld. Het geïntegreerde foutmanagement geeft mogelijke fouten weer in platte tekst en biedt informatie over het oplossen van problemen.

Er is keuze uit vier applicatieprogramma’s die al zijn ingesteld voor de meest voorkomende configuraties van veiligheidszones en rond 80% van alle toepassingen afdekken. Daarmee wordt de noodzaak tot parametrering tot een minimum beperkt, zonder dat de flexibiliteit wordt aangetast. Bij ieder programma heeft de gebruiker de mogelijkheid om functies als vrije toewijzing van terugkoppelingen (EDM), opstartroutines, periodieke testen en auto-start te activeren.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven