Ga naar hoofdinhoud

Compacte servomotoren met geïntegreerde spindel

Borstelloze DC motoren met ge:integreerde spindel (foto: Wittenstein)

Wittenstein toont tijdens SPS IPC Drives 2016 in Neurenberg (D) diverse innovaties die inspelen op de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het iTas modulaire servo-aandrijfsysteem en nieuwe, compacte, borstelloze DC-motoren met geïntegreerde spindel. Deze zijn bij uitstek geschikt voor een nauwkeurige en flexibele positieregeling.

Wittenstein zal in Neurenberg ook de Value Line laten zien, een nieuwe serie modulaire reductiekasten, een uitgebreid portfolio van de servo-wormwieltransmissiekasten uit de V-drive-series en een nieuwe variant van servoregelaar simco drive met een hoger vermogen, een EtherNet/IP-interface, geïntegreerde webserver met Industry 4.0 connectiviteit en binnenkort met UL-certificering. Daarnaast toont het bedrijf een handling systeem met bijna twintig borstelloze DC motoren, dat automatische productie van CFRP en GFRP onderdelen mogelijk maakt, een heavy- duty gereedschap met speciaal ontworpen motor en elektronica en een gereedschapswisselaar met volledig schaalbare premo servo-aandrijvingen. Live demonstraties van de webserver zullen tijdens de beurs niet ontbreken.

Borstelloze DC Motor
Wittenstein Cyber Motor heeft onlangs een nieuwe serie compacte borstelloze DC motoren met geïntegreerde spindel op de markt gebracht voor gebruik in hoogdynamische positionering. De spindelaandrijving, die volledig is geïntegreerd in de actuatorbehuizing, maakt deze serie uniek. De servomotor, spindelaandrijving, lineaire geleiding en encoder vormen een op zichzelf staande geïntegreerde unit die meteen als geheel kan worden gemonteerd. De nieuwe actuatoren voegen nog meer waarde toe wanneer ze samenwerken met de simco drive servoregelaar.
Toepassingen zijn onder andere te vinden in de halfgeleiderindustrie, verpakkingsmachines en assemblage automatisering. De volledige roestvrij stalen uitvoering met IP65 bescherming is geschikt voor toepassingen in voedingsmiddelen- en drankindustrie, zoals bijvoorbeeld in zeer nauwkeurige afvullijnen.

Meer noviteiten
Maximale configuratieflexibiliteit, op tijd beschikbaar, levenslange betrouwbaarheid en economische efficiëntie – deze functies dragen bij aan een nieuwe benchmark van de serie modulaire alpha Value reductiekasten. De serie is geschikt voor gemiddelde eisen met betrekking tot nauwkeurigheid, dynamiek en vermogensdichtheid.

De nieuwe V-Drive Basic servo-wormwielreductiekasten zijn ontwikkeld voor ‘prijsgevoelige’ toepassingen zonder high-end eisen ten aanzien van de maximale torsiespeling. Parallel hieraan hebben de andere twee producten van de productfamilie een technologische upgrade ondergaan met betrekking tot het koppel en torsiespeling: V-Drive eco is V-Drive Value  geworden terwijl de V-Drive + de inspiratie was voor de nieuwe V-Drive Advanced. De portefeuille omvat dus passende oplossingen voor alle opgegeven torsiespeling groter dan 2 arcmin.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven