Ga naar hoofdinhoud

Compacte lineaire as van Rollon

De TH 70 lineaire as van Rollon biedt goede prestaties, een nauwkeurige positionering en compacte bouw (foto: Rollon).

Rollon heeft speciaal voor kleinere toepassingen de lineaire as TH 70 uit het Precision System van de Actuator Line ontwikkeld. Bij dergelijke toepassingen worden vaak hoge nauwkeurigheid en robuustheid voor lage draaggetallen vereist maar is slechts weinig inbouwruimte beschikbaar.
Door hun constructie met een nauwkeurig gerolde kogelomloopspindel en kogelomloopgeleidingen met kogelketting maken de compacte lineaire eenheden een hoge positioneer- en herhaalnauwkeurigheid mogelijk met optimale loopeigenschappen en prestaties.

Lineaire as

Twee parallel geplaatste profielrails met twee of vier voorgespannen lineaire geleidingswagens zorgen voor de veilige opname van hoge krachten en lastmomenten. De modulaire assen bestaan uit een zelfdragend aluminium profiel, met een hoge inherente stijfheid, een lage verplaatsingshoek en een lage slijtagetelling.

Door afzonderlijke smeermiddelkanalen voor de kogelomloopspindel en de kogelomloopgeleidingen worden alle relevante plaatsen betrouwbaar voorzien van smeermiddel en treedt ook bij veeleisend continu gebruik geen gebrekkige smering op. De inwendige bouwdelen zijn bovendien door een kunststof afdekband beschermt tegen omgevingsinvloeden.

Uitvoeringen

De TH-70 is leverbaar als versie SP2 met één loopwagen en als SP4 met twee loopwagens. De lineaire as heeft een maximale slaglengte van 591 mm (550 mm bij de SP4) en een dynamisch draaggetal van 3140 N (6280 N voor de SP4). De herhaalnauwkeurigheid is beter dan 5 µm.

Gezien de eigenschappen is de TH 70 geschikt voor tal van toepassingen in de automatiseringstechniek, zoals laserapplicaties, meetsystemen, positioneertaken, nauwkeurige handling en doseerstations.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven