Ga naar hoofdinhoud

Compacte decentrale periferie

Siemens Industry Automation heeft haar productaanbod op het gebied van decentrale periferie, Simatic ET 200, uitgebreid met een nieuwe generatie apparaten. Door het compacte ontwerp neemt de Simatic ET 200SP minder plaats in de schakelkast in.

Bovendien is het apparaat gebruiksvriendelijk. Gebruikers in de installatie- en machinebouw profiteren van de variabele stationsopbouw, nieuwe aansluittechnologie en verbeterde apparaat- en moduleherkenningsfuncties. De Simatic ET 200SP met beveiligingsklasse IP20 ondersteunt Profinet, heeft een snelle cyclustijd, biedt goede systeemprestaties en kan via de engineering tools TIA Portal of Simatic Step 7 in de automatiseringsoplossing worden geïntegreerd.

Het nieuwe decentrale periferiesysteem Simatic ET 200SP is gebaseerd op een schaalbaar concept met variabele stationsopbouw. Het basisapparaat kan tot 64 modules worden uitgebreid en kan in deze maximale configuratie 64 x 16 signalen verwerken, waarbij het in de schakelkast slechts één meter ruimte inneemt.

Dankzij het compacte ontwerp is het systeem ook geschikt voor standaard schakelkasten met een diepte van slechts 80 mm, ook als de standaard buigradiussen worden gehanteerd. De geïntegreerde stroommodule bespaart eveneens ruimte en maakt de vorming van lastgroepen eenvoudiger. De Simatic ET 200SP is uitgerust met twee Profinet-interfaces en staat met een interne data rate van 100 Mb/s garant voor hoge systeemprestaties.

De achterwandbus is isochroon met Profinet en zorgt dus voor een precieze, praktisch jittervrije datatransmissie. Dankzij de busadapter kan de gebruiker de meest geschikte Profinet-aansluittechnologie uitkiezen: RJ45 of FastConnect. De Simatic ET 200SP is uitgerust met Profienergy-functies, waarmee afzonderlijke apparaten of hele productie-eenheden tijdens productiepauzes gecoördineerd kunnen worden uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven