Ga naar hoofdinhoud

Compacte DC-motor met hoog koppel

Faulhaber breidt de SR-motorfamilie uit met nog compactere DC-motoren met edelmetaalcommutatie. (foto: Faulhaber)

De nieuwe serie 1016…SR van FAULHABER breidt de SR-motorfamilie uit met nog compactere DC-motoren met edelmetaalcommutatie. Samen met de reeds bestaande series 0816…SR en 1024…SR zijn deze aandrijvingen, in combinatie met passende FAULHABER overbrengingen en encoders, ideaal geschikt voor toepassingen waarbij maximaal vermogen moet worden geleverd bij minimale inbouwmogelijkheden.

 De motorserie 1016…SR bereikt bij een lengte van maar 16 mm en een diameter van 10 mm een gemiddeld koppel van 0,92 mNm. De Δn/ΔM-karakteristiek heeft met 5953 tpm/mNm, 3V een bijzonder vlakke stijging en maakt daardoor zeer lichte overgangen bij verandering van belasting mogelijk. Verdere sterke punten van de motor zijn het lage stroomverbruik, de hoge energie-efficiëntie en de minimale trilling en geluidsproductie. Daardoor is hij geschikt als aandrijving voor toepassingen met kleine afmetingen en bijzonder hoge eisen, zoals precisiegereedschap, optische apparatuur of actieve prothesen.

Combinaties
Net als de andere motoren van de SR-familie kan de DC-micromotor 1016…SR met een breed scala aan overbrengingen worden gecombineerd. Met de 12/4 planetaire reductor bijvoorbeeld bereikt hij een koppel tot 300 mNm. Voor toepassingen waarbij het draait om uiterst precieze positionering, zijn als compact alternatief spelingsarme spurgears verkrijgbaar. Hiermee kan ongewenste speling worden gereduceerd of geëlimineerd. Optische en magnetische encoders met een resolutie tot 256 pulsen per motorasomwenteling maken een zeer nauwkeurige sturing van de aandrijving mogelijk. Hij is tot een totaaloplossing te combineren met een breed assortiment aandrijfelektronica, van de geminiaturiseerde Speed Controller SC 1801 tot de Motion Controller MC 3002.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven