Ga naar hoofdinhoud

Compacte besturingen met geïntegreerd Ethernet

Omron heeft een nieuwe uitvoering van de compacte CP1L PLC geïntroduceerd, die standaard is voorzien van een Ethernet-aansluiting. De verbeterde uitvoering van de CP1L voorziet in de behoefte aan compacte PLC’s, die naadloos verbinding kunnen maken met uiteenlopende apparatuur in een installatie en tevens mogelijkheden bieden voor onderhoud en communicatie op afstand.

De Ethernetpoort op de CP1L kan zowel voor programmering als datacommunicatie worden gebruikt en maakt communicatie met uiteenlopende Ethernet-apparatuur mogelijk. De Socket Services-functie zorgt verder voor een programmeerbare netwerkverbinding, waarmee gebruikers ieder benodigd Ethernetprotocol voor hun toepassing kunnen kiezen.

Socket Services ondersteunt standaard Ethernetprotocollen, waaronder UDP, TCP. Voor Modbus/TCP worden de nodige functiebouwstenen aangeleverd, waardoor snel verbinding kan worden gemaakt met uiteenlopende apparatuur. Bovendien ondersteunt de CP1L het Ethernetprotocol FINS, waarmee eenvoudig verbinding kan worden gemaakt met andere PLC’s en HMI’s.

De Ethernetstandaard biedt OEM’s diverse voordelen bij communicatie. Ethernet wordt alom gebruikt en ondersteund. De bekabeling is voordeliger dan die van seriële verbindingen en de kabels mogen een lengte tot honderd meter tussen knooppunten hebben, waardoor de netwerkflexibiliteit optimaal is. Door de implementatie van Ethernet in de CP1L zijn drie simultane verbinding via één kabel mogelijk.

Er zijn drie Ethernetuitvoeringen van de CP1L leverbaar, met 20, 30 of 40 I/O-punten, uit te breiden tot 160 I/O-punten. Deze nieuwe uitvoeringen van de CP1L zijn tevens standaard voorzien van twee analoge 0-10 V ingangen. Als meer analoge I/O’s zijn vereist, kan de CP1L worden uitgebreid met nieuwe optionele kaarten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven