Ga naar hoofdinhoud

Compact en mobiel bedienen

De tweede generatie Simatic HMI Mobile Panels is ondergebracht in een robuuste industriële behuizing die bestand is tegen valhoogten tot 1,2 meter (foto: Siemens)

Siemens breidt haar assortiment Mobile Panels uit met een klein apparaat voor mobiel bedienen en monitoren. Het nieuwe Simatic HMI KTP400F Mobile Panel met 4-inch widescreen-display beschikt qua flexibiliteit, comfort en kwaliteit over dezelfde functionaliteit als de apparaten met 7- en 9-inch.

In een beeldverhouding van 16:9 en met 16 miljoen kleuren kunnen complexe proces- of installatiebeelden overzichtelijk en gedetailleerd worden weergegeven.  Daarnaast biedt het apparaat een unieke verlichte noodstoptoets, flexibele mogelijkheden voor integratie in veiligheids-toepassingen en een compacte aansluitbox, die direct op de schakelkast kan worden gemonteerd.

Het IP65-bedieningsapparaat Simatic HMI KTP400F Mobile Panel is geschikt voor gebruik binnen een groot temperatuurbereik van 0 tot 45 graden Celsius, is stof- en spuitwaterdicht en chemisch resistent. Het bedieningsapparaat is via Profinet met touch- en toetsbediening in de automatiseringstoepassing geïntegreerd. Alle Mobile Panels worden met de engineering-tool Simatic WinCC in het TIA Portal geprojecteerd. Met een nieuwe style editor kunnen bedieningsbeelden heel eenvoudig per knopdruk worden aangepast aan diverse designsjablonen.

De tweede generatie Simatic HMI Mobile Panels is ondergebracht in een robuuste industriële behuizing die bestand is tegen valhoogten tot 1,2 meter. Functionaliteit en vermogen komen overeen met de Simatic HMI. Bedieningsbeelden kunnen zowel voor stationaire als mobiele toepassingen worden geprojecteerd en vervolgens worden aangevuld met mobiele specificaties. Het display in widescreen-formaat levert een haarscherp, helder en gedetailleerd beeld. Het kan 100 procent worden gedimd en kan daardoor worden aangepast aan uiteenlopende omgevingen.

De verlichting van de noodstoptoets is alleen ingeschakeld als het mobiele bedieningsapparaat in een veiligheidsschakeling geïntegreerd is. De compacte aansluitbox neemt slechts een derde van de ruimte in van het vorige model en kan direct op de schakelkast worden gemonteerd. Dit is vooral handig bij kleine machines waar weinig plaats is. De aansluitbox wordt eenvoudig op de buitenzijde van de schakelkast-deur geschroefd en vervolgens van binnenuit compleet bedraad. Dankzij de robuuste verbindingskabels met een lengte van 2 tot 25 meter beschikt de gebruiker altijd over voldoende bewegingsvrijheid. Ook de bedieningsergonomie is ten opzichte van het vorige model verbeterd. Zo beschikt de bevestigingstoets op de greep van het paneel nu over twee duidelijke drukpunten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven