Ga naar hoofdinhoud

Compact besturingssysteem

Met PMCprimo DriveP presenteert Pilz een compacte en sterk presterende all-in-one Motion Control-besturingsoplossingen. Het nieuwe besturingssysteem is een combinatie van een Motion-Control-kaart en een servoversterker. PMCprimo DriveP is ontwikkeld met het oog op veelassige toepassingen en hoge eisen aan prestatiekracht en gesynchroniseerde bewegingen.

Het nieuwe besturingssysteem wordt gekenmerkt door de compacte bouw, een snelle processor, digitale in- en uitgangen, een overzichtelijke softwaretool en de mogelijkheid voor uitbreidingen met de veiligheidskaart PMCprotego S. De combinatie van Motion Control, SPS en veiligheidsfuncties in één apparaat maakt PMCprimo DriveP tot een compacte oplossing die weinig ruimte inneemt in de schakelkast.

Het Motion Control-besturingssysteem beheert besturingstaken voor verschillende branches, zoals verpakkingsmachines, halfgeleiderindustrie en medische techniek. Door het parallelle bedrijf van twee CANopen-netwerken bereikt het nieuwe besturingssysteem korte cyclustijden met maximaal zestien assen. De nieuwste generatie Intel x86-atoomprocessoren zorgt voor de benodigde rekenkracht.

De processor wordt dankzij de FPGA-chip ontheven van de veldbuscommunicatie waardoor complexe, meerassige installaties kunnen worden gerealiseerd. Dankzij drukkertekenherkenning voor elke as kan het nieuwe besturingssysteem bij snellere systeemreactietijden meer assen, ook voor grotere machines en installaties, gelijktijdig aansturen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven