Ga naar hoofdinhoud

Communicatieve voeding van Weidmüller

De Protop voeding van Weidmüller voldoet aan de hoogste eisen qua vermogen, efficiency, innovatie en communicatie (foto's: Weidmüller).

Met de Pro Com opsteekbare communicatiemodule maakt Weidmüller een doorgaande communicatie van veldniveau tot cloud mogelijk. De module kan worden opgestoken op de Protop voeding voor het bepalen van product- en toestandsafhankelijke data.

Vervolgens kunnen de data naar een bovenliggende besturing worden verstuurd en uiteindelijk in een cloud worden geëvalueerd. De hieruit resulterende conclusies kunnen ter beschikking worden gesteld aan alle relevante deelnemers in het netwerk.

Dit stelt exploitanten van installaties in staat op nieuwe soorten diensten voor optimalisering en diagnose van hun productieprocessen of voor het energiemanagement op te bouwen. Met de koppeling van automatisering en digitalisering biedt Weidmüller Industrie 4.0 oplossingen die klaar zijn voor de toekomst.

Voeding

Protop is een voeding die aan de hoogste eisen voldoet: vermogen, efficiency en innovatie. De eenheid wordt voor het high-end bereik gepositioneerd. Dankzij nieuwe DCL-technologie (dynamic current limiting) biedt de Protop een goed dynamisch bereik voor het betrouwbaar triggeren van vermogensschakelaars en krachtige motorstarters. Een hoog rendement en lange levensduur zorgen voor energie- en kostenbesparing.

Er wordt een aanzienlijke toename in systeembeschikbaarheid bereikt door de opbouw van redundanties (n + 1 redundantie), een parallelschakeling van voedingen met diode- of redundantiemodules. De geïntegreerde O-ring MOSFET-technologie van Protop maakt een directe parallelle schakeling van voedingen mogelijk, bij gelijktijdige reductie van het vermogensverlies. Tot nu toe gebruikte diode- of redundantiemodules zijn niet langer nodig.

communicatiemodule voor voeding
De communicatiemodule Pro Com kan gemakkelijk op de Protop voeding worden gestoken. Dit is de uitvoering voor CANopen.

Communicatiemodule

Teneinde een zo snel mogelijke integratie van alle apparaten en eenvoudige dataoverdracht naar de cloud te realiseren, heeft Weidmüller zijn high-end Protop-voeding gereed gemaakt voor de eisen van morgen. Hiertoe kan achteraf de communicatiemodule Pro Com eenvoudig op de Protop-voeding gestoken, waardoor de gebruiker een interface krijgt tussen het veldniveau, de IT-systemen en een cloud.

Hieruit ontstaan nieuwe mogelijkheden om met slimme analysemethoden meerwaarde uit meet- en productiegegevens te halen om het systeem sneller, flexibeler en efficiënter te ontwerpen. De gebruiker legt daarmee de basis voor procesoptimalisatie door middel van conditiebewaking en bediening op afstand.

Conditiebewaking en bediening op afstand zijn voorwaarden om alle automatiseringscomponenten van een machine of systeem betrouwbaar en permanent van voeding te voorzien. Onderhoudswerkzaamheden kunnen doelgericht worden gepland en effectief worden geminimaliseerd, wat de rentabiliteit van het systeem verhoogt. Dit komt gebruikers in een breed scala van industrieën ten goede, van voedingsmiddelen- en verpakkingssystemen met de hoogste eisen voor hygiënische normen, beschermingsklassen en corrosiebestendigheid, tot moeilijk bereikbare installaties in offshore windparken.

De Protop is met zijn betrouwbaarheid, lange levensduur, energie-efficiëntie en redundante voedingssystemen geschikt voor gebruik onder zware omgevingscondities. In combinatie met de plug-in communicatiemodule Pro Com maakt de voeding volledig gebruik van het potentieel van Industrie 4.0.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven