Ga naar hoofdinhoud

Communicatiemodule

Siemens breidt haar aanbod op het gebied van Teleservice (onderhoud/diagnose op afstand) en Telecontrol uit met drie nieuwe producten voor industriële remote access via mobiele radiocom-municatie. Met de CP 1242-7 communicatie module wordt de Simatic S7-1200 controller uitgebreid met een verbinding naar GSM/GPRS-netwerken (Global System for Mobile Communications/General Packet Radio Service).

De communicatiemanagement-software Telecontrol Server Basic kan via het mobiele radionetwerk tot 5000 Simatic S7-1200 en Simatic S7-200 microcon-trollers aansturen. De is de TeleService Adapter IE Basic met TeleService GSM-module voor inbelverbindingen, waarmee het mogelijk is om via mobiele radiocommunicatie onderhoud op afstand te plegen aan Simatic systemen. Met de industriële remote access oplossingen kunnen installaties op afstand worden bewaakt, bestuurd en onderhouden. De technologie ondersteunt de communi-catie van machine tot machine (M2M).

De CP 1242-7 communicatieprocessor vormt een uitbreiding op de Siemens S7-1200 controllers en verzorgt de verbinding via het GSM/GPRSnetwerk. Exploi-tanten van installaties kunnen daarmee decentraal gelegen stations over de hele wereld kostenefficiënt per GPRS en via internet diagnosticeren, onder-houden en aansturen.

Om de CP 1242-7 te kunnen gebruiken, is alleen een SIM-kaart met data-abon-nement of een speciale M2M overeenkomst nodig. Via SMS (Short Message Service) informeert het systeem de medewerker over de status van de in-stallatie of over opgetreden storingen. Daarnaast maakt de CP 1242-7 toegang op afstand via internet mogelijk via een computer met internettoegang en Step 7 V11 engineeringsoftware.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven