Ga naar hoofdinhoud

Communicatiemodule

Rockwell Automation biedt voor de Allen-Bradley PowerFlex 750-serie frequentieregelaars een optionele module die is voorzien van een dubbele poort voor Ethernet/IP. Hiermee heeft de gebruiker de mogelijkheid te communiceren met de frequentieregelaars 753 en 755 uit dezelfde serie. De module is compatibel met de drie Ethernet-topologieën: Device Level Ring (DLR), ster en lineair.

Netwerken op basis van DLR helpen de configuratietijd en -kosten te verlagen door het aantal beheerde switches te minimaliseren en de hoeveelheid benodigde kabels te reduceren. Gebruikers kunnen één DLR-netwerk maken waarin alle componenten op apparaatniveau met elkaar zijn verbonden.

Daarnaast ondersteunt de module Automatic Device Configuration (ADC) voor de PowerFlex 753 en 755 waarmee hernieuwde handmatige configuratie van een vervangen aandrijving is voorkomen. Tevens biedt deze oplossing ondersteuning voor CIP Motion op DLR-niveau voor de PowerFlex 755.

Behalve uitgebreide netwerkmogelijkheden biedt de PowerFlex 750-serie relatief veel keuzemogelijkheden voor bediening en ondersteunende hardwareopties en een optimale integratie met systeemcontrollers op EtherNet/IP. Verder voorziet zij in veiligheidsoplossingen voor PLe/SIL Cat 3 en Cat 4. De architectuur op basis van sleuven biedt klanten de mogelijkheid om de aandrijving af te stemmen op hun specifieke toepassing. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven